INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

OFICIAL Formatul Supercupei Spaniei s-a modificat radical: 4 echipe se vor înfrunta în ianuarie în Arabia Saudită » Premiile sunt pe măsură

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 14:56

Supercupa Spaniei se va juca în Arabia Saudită, în perioada 8-12 ianuarie. Formatul va fi unul nou, iar premiile puse în joc depășesc 40 de milioane de euro. 

Supercupa Spaniei se va disputa într-un turneu cu 4 echipe, pe sistemul adoptat în Liga Campionilor la handbal sau în Euroliga de baschet. La prima ediție vor participa campioana Barcelona, câștigătoarea Cupei, Valencia, Real Madrid și Atletico Madrid.  

Semifinalele se vor disputa pe 8 și 9 ianuarie, iar finala va avea loc pe 12 ianuarie. Tragerea la sorți are loc luni, 11 noiembrie.

„Vom face în aşa fel încât imaginea cluburilor spaniole să nu fie redusă la unul sau două cluburi. Acest lucru va permite participarea unor echipe diferite, care pot să fie interesate de această nouă sursă de venituri” 
- Luis Rubiales, președintele Federației spaniole

Saudiții nu se uită la bani 

Supercupa Spaniei se va juca la Jeddah, al doilea cel mai mare oraș al Arabiei Saudite. Saudiții pun la bătaie 12 milioane de euro pentru fiecare finalistă, în timp ce echipele învinse în semifinale se vor mulțumi cu 8,9 milioane de euro.

King Abdullah Sport City, stadionul finalei, a fost deschis în 2014 și are 62.345 de locuri. 

13Supercupe ale Spaniei a câștigat Barcelona, record al competiției. Catalanii sunt și campionii en-titre

VEZI ȘI:

ANTWERP - CLUB BRUGGE // Ladislau Bölöni, surprins: „Mi se pare ciudat stresul de la echipa mea” » Se știe cine l-ar putea înlocui

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează