INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Oficial! Naţionala Italiei are un nou selecţioner » Debutează cu două amicale tari

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 15 mai 2018 11:04

Roberto Mancini (53 de ani) a semnat un contract pe doi ani cu naţionala Italiei, urmând să îl succeadă astfel la cârma Squadrei Azzurra pe Gian Piero Ventura.

După un sezon petrecut în Rusia, la Zenit Sankt-Petersburg, unde nu a avut parte de performanţe notabile, Mancini şi-a reziliat contractul de comun acord cu conducerea clubului, alegând să îşi înceapă prima aventură în calitate de selecţioner chiar în ţara natală.

Imediat după încheierea raporturilor contractuale cu cei de la Zenit, Mancini s-a întâlnit luni cu reprezentanţii Federaţiei Italiene, punând la punct ultimele detalii contractuale. Fostul antrenor de la Inter Milano şi Manchester City va fi prezentat oficial astăzi, într-o conferinţă de presă ce va avea loc la Coverciano, de la ora 13:00, anunță cei de la ESPN. 

36 de selecţii are Mancini la naţionala Italiei, în perioada 1984-1994, în calitate de jucător

Primul meci al lui Mancini în calitate de selecţioner al Squadrei Azzurra va avea loc luni, 28 mai, de la ora 21:45, contra Arabiei Saudite, într-o partidă amicală ce se va disputa în Elveţia. Vor urma apoi, pe 1 şi 4 iunie, alte două partide de pregătire puternice pentru italieni, cu Franţa, respectiv Olanda.

După ce a câştigat Cupa Italiei alături de Fiorentina şi Lazio, în sezoanele 2000/2001, respectiv 2003/2004, Mancini a făcut trecerea la Inter Milano, unde şi-a trecut în cont trei titluri consecutive de campion în Serie A. A urmat apoi experienţa din Anglia pentru Mancini, unde, pe lângă titlul din sezonul 2011/2012, a mai obţinut şi Cupa şi Supercupa. Înainte de a semna cu Zenit, tehnicianul a mai pregătit-o pe Galatasaray, timp de un sezon, unde a câştigat Cupa Turciei, şi din nou, pe Inter, în intervalul 2014-2016.

5este poziţia pe care Mancini a încheiat cu Zenit sezonul acesta din Rusia, ratând astfel calificarea în Liga Campionilor

Vezi și: CAMPIONATUL MONDIAL 2018. S-au anunțat primele liste de convocări pentru CM » Pe ce superjucători mizează Argentina, Brazilia și Spania la Mondialul din Rusia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close