INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONACO

OFICIAL Thierry Henry, prezentat ca antrenor la Monaco: "Pe el și pe Guardiola i-am adorat' + Declarații îndrăznețe: "Vreau să câștig ca Deschamps și Zidane"

FOTO: Twitter AS Monaco
FOTO: Twitter AS Monaco

Articol de - Publicat joi, 18 octombrie 2018 13:14

La 41 de ani, Thierry Henry debutează ca antrenor: "Am ales cu inima". Dar campioana din 2017 e acum pe locul 18: "Întâi muncim, dur, intens, apoi glumim". Ținta lui: "Să câștig ca Deschamps și Zidane".

După aproape două decenii, Thierry Henry se întoarce în același loc în care a început fotbalul. La AS Monaco a semnat primul contract ca jucător și tot aici debutează ca antrenor.

A uitat de conflictele cu presa franceză, care se repetau în ultimii săi ani la națională. Inclusiv din cauza acelui dublu henț atât de hulit din barajul contra Irlandei pentru CM 2010. Au trecut nouă ani de atunci.

"Nu mai e nicio problemă să revin acasă. Cariera de jucător s-a terminat. Am lăsat în urmă tot ce s-a întâmplat. Acum intru în pielea antrenorului", spune Titi, în vârstă de 41 de ani.

"Pep e o referință pentru mine"

A avut profesori buni de-a lungul carierei. Arsène Wenger l-a promovat la Monaco și a lucrat cu el opt ani la Arsenal, apoi l-a avut pe Guardiola alături. "Wenger mi-a deblocat multe rotițe în cap. Pe el și pe Guardiola i-am adorat. Pep e o referință pentru mine, am avut timp să-l observ".

I-ar plăcea să câștige ca Deschamps și Zidane, foștii săi colegi de națională. Primul e campion mondial. Al doilea, triplu câștigător de Champions League. "Înainte, când mă întâlneam cu ei, vorbeam ca de la fotbalist la fotbalist. De acum, discutăm ca de la antrenor la antrenor".

Vine la o echipă în criză, pe locul 18 în Ligue 1. Nu se teme. Îi anunță însă pe noii săi jucători: "Întâi muncim, dur, intens, apoi glumim". De ce s-a întors totuși Monaco într-un asemenea moment? "Am ales cu inima". 

"Ca să ajung aici, am strâns tricourile la juniorii lui Arsenal mai întâi, apoi am pus copetele și am mutat porțile la naționala Belgiei. Al treilea pas, Mondialul ca secund. Iar acum, Monaco"
"Micul Titi de la Monaco a crescut și a trecut de cealaltă parte a liniei. Sper să ajut echipa să se redreseze. M-am întors acolo unde am început totul. E chiar extraordinar"
"Faptul că am fost mare jucător mă va ajuta, dar nu-mi va face meseria mai ușoară. Există antrenori foarte mari care n-au fost jucători. Și fotbaliști mari care n-au fost și antrenori buni"
Thierry Henry, antrenor Monaco

Citește și: Arsene Wenger la Manchester United?! Un fost elev întărește ipoteza: "El trebuie să fie următorul manager"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează