INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

"Oh, Doamne! Oh, Doamne!" » Un fotbalist din Serie A a fost la 10 minute de tragedia de la Genova + declarație cutremurătoare a unui inginer: "Podul era făcut greșit, e un faliment"

FOTO: Guliver/GettyImages +3   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 19:38

Cel puțin 35 de morți. Acesta este bilanțul dezastrului de la Genova. O parte din podul Morandi, pe care trecea autostrada A10, s-a prăbușit astăzi, la ora 11:50, în timpul unei furtuni. Căpitanul de la Genoa traversase acel pod cu 10 minute înainte. 

"Nu e posibil ca un pod pe care trece o autostradă să se prăbușească astfel. NU E POSIBIL! Trebuie să facem ceva pentru această țară. Avem nevoie de siguranță. E o nenorocire". Fiecare cuvânt scris de Domenico Criscito e plin de durere și de furie. 

"Oh, Doamne! Oh, Doamne!"

Căpitanul de la Genoa, 31 de ani, întors la echipa de suflet după șapte sezoane la Zenit, unde lucrase și cu Mircea Lucescu, tocmai traversase la prânz Ponte Morandi. Un viaduct aflat pe autostrada A10 și construit în anii 1960, la 45 de metri deasupra văii Polcevera, legând cartierele genoveze Sampierdarena și Cornigliano.

La ora 11:50, în timpul unei furtuni violente abătute asupra capitalei regiunii Liguria, 100 de metri din pod s-au rupt, prăbușindu-se într-un zgomot infernal. Cu multe mașini și tiruri zdrobite sub bucățile de beton, care au prins și case, și clădiri industriale. Un martor, ce filma dezastrul, privea fără să creadă ce se întâmplă:
"Oh, Doamne! Oh, Doamne!". Un alt localnic a povestit la televiziunea italiană că "un fulger a lovit viaductul înainte să cadă". Cel mai probabil, s-a rupt din cauza proastei întrețineri a întregii structuri.

Patru oameni scoși în viață de sub dărâmături

Zeci, sute de pompieri și medici au ajuns în scurt timp la locul catastrofei. "Aici e un infern. Sunt zeci de morți", spunea disperat unul dintre salvatori.
Primul bilanț: 11 oameni decedați, mulți dispăruți. Plus răniții. Numărul lor avea să crească de-a lungul zilei. 20 de morți. 30 de morți. 35 de morți, 13 răniți, 10 dispăruți. Înfiorător. Patru persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături. Incredibil.

"Acest pod e un faliment"

În 2016, un cunoscut specialist, inginerul Antonio Brencich, profesor la Universitatea din Genova, afirma: "Podul Morandi e un faliment. E făcut greșit și trebuie înlocuit. Va veni un moment când costul întreținerii va fi mai mare decât cel al înlocuirii lui". Acum va fi demolat!

Au anulat antrenamentul. Vor să amâne meciurile

Lângă mesaj, Criscito a postat și un filmuleț. La un moment dat, se aude vocea fiului său: "Tati, cât e ceasul?". Răspunsul jucătorului vine imediat: "E 11:40". "Am traversat podul cu zece minute înainte să se prăbușească", a dezvăluit apărătorul. "E un supraviețuitor miraculos", a comentat presa italiană. 

Cum a aflat, Davide Ballardini, antrenorul de la Genoa, a decis să anuleze antrenamentul de astăzi Și, împreună cu Sampdoria, clubul roș-albastru va cere ligii peninsulare să amâne meciurile echipelor genoveze din prima etapă a Seriei A. Ambele sunt programate duminică seară: Samp, acasă, cu Fiorentina. Genoa, pe San Siro, cu Milan. Jucătorii sunt prea afectați pentru a mai putea intra pe teren atât de devreme. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (17)
larisa_i
larisa_i  •  15 August 2018, 12:22
Postat de robdin2007 pe 15 August 2018, 11:07

Nu stiam ca in 1967 cand a fost construit inca erau romanii la puetere. Ave Cezar

Baietu nici n.a zis asta si nici nu s.a referit la asta, prosteo.

robdin2007
robdin2007  •  15 August 2018, 11:07
Postat de bazileon pe 15 August 2018, 08:16

Prostea, sunt poduri romane utilizate inca. Dupa 2000 de ani +/-.

Nu stiam ca in 1967 cand a fost construit inca erau romanii la puetere. Ave Cezar

larisa_i
larisa_i  •  15 August 2018, 09:50
Postat de sala_dalles pe 14 August 2018, 20:17

Eu am terminat Politehnica nu constructiile de pe bvd lacul Tei . Aia nu a fost intretinere sau consolidare sau ce mama naibii a fost in 2016 ! Acum comisii , aia, aia, nimic . In 1940 vinovatii erau impuscati fara proces. Pe loc . BANG BANG .

Si daca unii dintrei ei erau nevinovati? Om cu creier si suflet de *** ce ***. Bine ca nu te-au cenzurat astia, cred ca me.a placut ce.ai zis.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează