INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ROMÂNIA - OLANDA, 14 NOIEMBRIE, 21:00, PROTV, GSP

Olanda ar putea avea selecționer străin pentru prima oară după 40 de ani! Advocaat, ultimul meci la București 

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2017 10:44

Olanda, cândva o emblemă a fotbalului total, a ratat calificarea la ultimele două turnee finale (CE 2016 și CM 2018) și caută o soluție în afara țării. După austriacul Ernst Happel, 12 antrenori olandezi au pregătit Oranje.

Marți, 14 noiembrie, la București, Dick Advocaat va fi ultima oară pe banca Olandei. Pe 1 decembrie, contractul cu federația, KNVB, se încheie. Cine va veni în locul lui într-un asemenea moment? "Naționala" care a revoluționat fotbalul în anii '70, promovând de atunci cel mai atractiv joc, a fost un dezastru la ultimele două preliminarii, ratând Euro 2016 și CM 2018. 

Koeman: "Oranje? N-am nicio idee"

Toți ochii privesc spre Ronald Koeman, mai ales că antrenorul în vârstă de 54 de ani e liber de contract, după ce a fost demis de Everton. Dar Koeman, refuzat de două ori de șefii KNVB, și în 2008, înaintea lui Van Marwijk, și în 2012, înaintea lui Van Gaal, se joacă el acum cu forul batav: "Oranje? N-am nicio idee! Club sau țară? Nu știu!".

Și atunci? Noul manager general KNVB, Eric Gudde, lansează o altă variantă: selecționer străin! "Trebuie să alegem cel mai bun om pentru acest post. Și trebuie să o facem repede", a declarat acesta marți, în prima sa zi la federație. 

Cinci olandezi numiți de mai multe ori la "națională"

Țara Lalelelor nu a mai avut un tehnician străin la "națională" de aproape 40 de ani. De la austriacul Ernst Happel (1977-1978). De atunci, Oranje a fost antrenată de 12 olandezi. Cinci dintre ei au fost numiți în mai multe rânduri în această perioadă: Rinus Michels, Dick Advocaat, câte 3 mandate, Leo Beenhakker, Guus Hiddink și Louis van Gaal, 2 mandate. 

1 româna antrenat "naționala" Olandei: Elek Schwarz (născut la Recaș), între 1957 și 1964; niciun alt selecționer nu a pregătit Oranje 7 ani după 1940!

"Va fi foarte dificil ca Olanda să redevină rapid o forță a fotbalului mondial. Sunt mulți factori externi. De exemplu, uitați-vă la țările unde se investesc foarte mulți bani! Totuși, nici să nu ne ascundem! Islanda s-a calificat la Mondial.

Spania, Germania și Serbia și-au refăcut fotbalul de la bază, au crescut din nou cu echipe puternice de juniori. Asta trebuie să facem și noi. Să nu uităm că juniorii noștri au pierdut patru din ultimele cinci turnee finale" Eric Gudde, manager general al forului olandez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  08 Noiembrie 2017, 16:31

Si-a refacut Serbia, ca si are de unde.. :))

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  08 Noiembrie 2017, 13:32

Ancelotti ! la cat de puturos este italianul, se potriveste perfect la Oranje

arsenie_b
arsenie_b  •  08 Noiembrie 2017, 11:11

Sa-l ia pe Piturca, tot e liber si strain.. de fotbal!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close