INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Oficial! Olivier Giroud este noul jucător al lui AC Milan

Olivier Giroud a semnat cu Milan.
foto:acmilan/facebook
Olivier Giroud a semnat cu Milan. foto:acmilan/facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 14:17 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 15:38

Olivier Giroud (34 de ani, atacant) este noul jucător al celor de la AC Milan. Francezul a fost prezentat oficial la echipa rossoneră și va purta tricoul cu numărul 9.

Atacantul francez a fost prezentat oficial ca noul vârf de atac al italienilor. Acesta  este al treilea transfer reușit de AC Milan în această vară, după cel al portarului Mika Maignan, campion cu Lille în ultima stagiune, adus pentru a-l înlocui pe Gianluigi Donnarumma, plecat la PSG, și cel al lui Tomori, transferat definitiv de trupa lui Pioli, de la Chelsea.

Celor trei li se va alătura și Brahim Diaz. Acesta va continua la AC Milan, după ce italienii s-au înțeles cu madrilenii pentru un nou împrumut, de data asta pentru 2 sezoane.

AC Milan s-a înțeles cu londonezii de la Chelsea la o sumă de aproximativ 2.000.000 milioane de euro, campionul mondial prelungind înainte de Euro 2020 cu echipa din Premier League pentru a nu fi cedat gratis. Acesta mai avea un an de contract cu Chelsea, cu care a câștigat recent Liga Campionilor.

La AC Milan, Olivier Giroud va lupta pentru postul de titular în centrul liniei de atac cu Zlatan Ibrahimovic, cel care și-a prelungit cu un an contractul scadent în această vară. 

„Olivier este binevenit. Cu cât mai mulți jucători de mare valoare avem cu atât mai bine. Are mare experiență și în plus știe ce înseamnă să cucerești trofee", a declarat recent Ibrahimovic despre Giroud.

39de goluri în 119 meciuri a înregistrat Giroud în tricoul lui Chelsea

 Milan este a patra echipă importantă în CV-ul lui Giroud, după Montpellier, Arsenal și Chelsea.

AC Milan vrea și un decar

Vicecampioniui Italiei nu se opresc aici în mercato. În afara unui nouar, doresc și un număr 10.

Potrivit presei italiene, Milan se află în tratative cu ȚSKA Moscova pentru croatul Nikola Vlasici și scrie despre pretențiile de 30 de milioane de euro ale clubului rus. Atacantul de 23 de ani fusese cumpărat în 2019 de la Salzburg cu 19 milioane de euro, are acord până în 2024 și un salariu important.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Presa din Spania anunță: acord pentru Raphael Varane! Cât primesc Real Madrid și jucătorul

Juventus vrea să transfere de la Barcelona și propune un schimb de jucători

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close