INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALATASARAY

Ce revenire! După 13 luni și 11 operații, fotbalistul care și-a pierdut vederea din cauza artificiilor revine pe teren

Sursa: Instagram @omarelabdellaoui
Sursa: Instagram @omarelabdellaoui

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 februarie 2022 21:33 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 23:21

Omar Elabdellaoui (30 de ani), fundașul norvegian al lui Galatasaray, și-a pierdut vederea pe 31 decembrie 2020, înainte de Revelion, când un foc de artificii i-a explodat în față. Acum, la 13 luni de la acel moment, timp în care a suferit 11 operații, internaționalul norvegian revine pe teren. 

Conform The Guardian, medicii au reușit prin cele 11 operații să-i redea vederea lui Omar Elabdellaoui, care inițial a fost declarat orb. 

În timp ce sărbătorea revelionul, un foc de artificii i-a explodat în față norvegianului. Acum, la 13 luni de la incident, cu ajutorul unor ochelari speciali, Omar Elabdellaoui a revenit la antrenamentele lui Galatasaray.

Nelu Varga, prima reacție după oferta lui Becali: „Poveștile lui Gigi, își face iluzii cu Omrani!
CFR CLUJ
Nelu Varga, prima reacție după oferta lui Becali: „Poveștile lui Gigi, își face iluzii cu Omrani!"

Omar Elabdellaoui și-a recăpătat vederea și a revenit la antrenamente

Omar nu a renunțat la nicio etapă a recuperării sale, desfășurată pe două continente: Europa și America de Nord. A fost operat cu succes în Statele Unite și mai apoi în Turcia. Încetul cu încetul, norvegianul a devenit protagonistul unui miracol. 

Am crezut că am ceva în ochi și că trebuie să-l curăț, dar apoi am simțit că îmi arde fața și totul era negru. Nu am avut nici un control asupra primelor zile. Totul era întuneric, nu știam dacă era zi sau noapte.
Omar Elabdellaoui, fundaș Galatasaray

În primă fază, Elabdellaoui și-a salvat ochiul datorită unei perioade de recuperare perfectă. Ulterior, a trecut fără probleme probele pentru a reveni pe teren.

Acum, trebuie să folosească picături pentru ochi la fiecare jumătate de oră, cu excepția perioadei în care se află pe teren. S-a alăturat echipei la începutul lunii ianuarie, echipat cu ochelari speciali și lentile de contact. În acest weekend, pentru meciul de acasă împotriva lui Kayserispor, este așteptat ca norvegianul să fie pe bancă. 

Ce revenire! După 13 luni și 11 operații, fotbalistul care și-a pierdut vederea din cauza artificiilor revine pe teren
Omar Elabdellaoui la antrenamentul lui Galatasaray // Sursa: Instagram @omarelabdellaoui

Coechipierii l-au sprijinit necondiționat, petrecând ore întregi la spital alături de Omar. Fostul antrenor al lui Galatasaray, Fatih Terim, a ținut la rândul său să-i fie alături de Anul Nou.

Când s-a întors să joace, totul a fost foarte emoționant, toți jucătorii au plâns și s-au îmbrățișat.
Ince Yener, medic Galatasaray

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ionuț Radu va pleca de la Inter la sfârșitul sezonului. Agentul său a dezvăluit ce îl nemulțumește cel mai tare pe român

Theo Hernandez a fost dorit insistent de Xavi la Barcelona » De ce a picat transferul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
balotelli
balotelli  •  12 Februarie 2022, 03:25

Omar Elabdellaoui și-a revenit. Antrenorul său de atunci, Fatih Terim, a rămas însă cu sechele pe viață după artificiile lui Moruțan.

radufl
radufl  •  11 Februarie 2022, 22:44

Incidentul cu artificiile a avut loc la Istanbul, nu la New York, însă 'jurnalistul' care a tradus articolul din The Guardian a făcut o confuzie cu 'New Year'. Poate mai puneți și sursa, din când în când. Sau poate merită să fie raportat conținutul către autorii reali, ca să vă învățați minte?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează