INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - SEVILLA 3-2 DP

Omul minutului 90+3 » Ramos a oferit Realului două trofee cu golurile sale decisive pe final de meci

"Tarzan" Ramos, omul-trofeu, a dat gol și în finala Ligii din acest an // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 11 august 2016 00:00

Sergio Ramos, căpitanul, a oferit Madridului două trofee cu golurile sale decisive marcate în același minut: Liga Campionilor în 2014 și Supercupa Europei în 2016.

Sergio Ramos își amintește mesajul cuvânt cu cuvânt. "Raul îmi spunea mereu: "Pentru a marca, trebuie să fii acolo". Acolo, în careu, în fața porții. Și Ramos, cel supranumit "Tarzan", e mereu acolo ca să-și salveze echipa în clipele esențiale ale celor mai mai importante meciuri. Într-un minut unic, 90+3, ce leagă două finale continentale jucate în doi ani.

24 mai 2014. În acea seară, la Lisabona, când Atletico avea 1-0 și fanii colchoneros începuseră fiesta pe Da Luz, Real a mai avut un corner. Iar el, stoperul decisiv, s-a ridicat deasupra tuturor și a înscris cu capul. Era minutul 92 și 48 de secunde. După acel moment, Madridul blanco s-a dezlănțuit în prelungiri. 4-1 s-a terminat! La Decima!

9 august 2016. Marți, în ploiosul și frigurosul Trondheim, Sevilla conducea. 2-1, la câteva mingi de fericire. Și din nou a apărut Ramos. Minutul 92 și 35 de secunde. Altă lovitură de cap, 2-2 urmat de 3-2 în extra time și alt trofeu, Supercupa Europei.

"I-am cerut lui Sergio să urce mai des în atac, era nevoie de căpitan în careu, în locul cel mai fierbinte", povestește Zidane. "Am fost convins că Ramos va schimba ceva. Mai important, el a crezut că va marca. Și a reușit".

Zidane, două trofee în nici trei luni

Pe 4 ianuarie, Zinedine Zidane devenea noul antrenor al lui Real, după demiterea lui Rafa Benitez.

Puțini credeau că e omul potrivit, însă Zizou a cucerit deja două trofee: Champions League și Supercupa Europei. Ambele succese, în ultima clipă. 5-3 la penaltyuri cu Atletico în finala Ligii și 3-2 după prelungiri cu Sevilla pentru a doua sa cupă.

Marți seară, mai mulți jucători madrileni au invadat sala conferințelor de presă, dansând, cântând și stropindu-l cu apă pe Zidane.

"Din acest moment, Sergio Ramos ar trebui să ceară schimbarea numărului de pe tricou. Pentru el, ideal ar fi 93"
Tomas Roncero, jurnalist As

"Un jucător ca Sergio Ramos face mereu diferența. Când ai nevoie de golul său, el marchează. Asta înseamnă un căpitan"
Zinedine Zidane, antrenor Real

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează