INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

OPINIE GSP O retragere istorică sau o dezamăgire?! "Îl urăsc un pic pe omul pe care-l iubește toată lumea. N-am avut nervi să mă uit la conferința de adio"

Andres Iniesta, foto: Guliver/gettyimages
Andres Iniesta, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 18:53

Despărțirile dor oricum. Dar dor de-ți vine să plângi când apar după 22 de ani. Cum e cazul lui Iniesta. Sau 25 de ani, cum a fost cazul lui Xavi.

Amândoi au avut privilegiul de a spune stop când au vrut și cum au vrut. Și-au dorit un final cu ieșire pe ușa din față. Bifat! Un final meritat după o carieră fantastică, în care au câștigat tot ce puteau câștiga la nivel de club și echipă națională. Ar fi meritat fiecare câte un Balon de Aur pentru recunoașterea individuală, dar niciunul nu a alergat după asta. Un mesaj puternic pentru mulți fotbaliști: au pus echipa înaintea interesului personal, au construit pentru alții, au vrut să lase ceva în urmă. Ceva mai mult. Au marcat o eră, au jucat cel mai bun fotbal văzut de mine. S-au făcut respectați.

E greu să-l vezi pe Iniesta plângând. Omul care e primit cu aplauze pe orice stadion, genul de tip pe care nimeni nu poate să-l urască. Lucru pe care nu prea mai poți să-l spui despre mulți fotbaliști. E pe o listă selectă. Și ar fi putut rămâne pe altă listă selectă: cea a one-club-men, alături de Giggs, Scholes, Maldini, Puyol, Totti etc.

Ca fan mi-e greu să accept că alege să plece în China (cel mai probabil, mutare neoficializată încă). Xavi și Iniesta, doi fotbaliști care au totul: bani, recunoaștere, respect etc. Ambii mai aveau magie de oferit Barcelonei. N-ar mai fi jucat un meci întreg, vârsta își spune cuvântul, dar nu au părut că nu mai au nimic de oferit la nivel înalt.

E dreptul lor să facă ce vor, și l-au câștigat pe teren, dar și în afara lui. E însă o mare dezamăgire pentru mine, ca fan. Îl urăsc un pic pe omul pe care-l iubește toată lumea. N-am avut nervi să mă uit la conferința de adio în direct. Am văzut-o însă azi. Și-l urăsc pentru că, la fel ca Xavi, a ales să se ducă într-un campionat neatractiv, unde nu te mai poți bucura de genialitățile lui. Și asta din dorința de a nu înfrunta vreodată Barcelona cât timp va mai juca. Pentru că orice echipă dintr-un campionat puternic și l-ar fi dorit măcar acum, pe final de carieră.

Ironia cea mai mare vine din faptul că Iniesta semnase în 2017 un contract pe viață cu FC Barcelona, gest unic în istoria clubului. Semn că nu mai poți crede în nimic când e vorba de fotbal.

Cu gândul ăsta în minte și cu un contract care expiră în 2021, când va avea 34 de ani, mă aștept ca Messi să fie următorul care își va căuta fericirea prin alte zări: Argentina, cel mai probabil, și nu va fi nici el pe lista one-club-men. Și va fi sfârșitul unei ere de poveste.

Adios, Iniesta de mi vida! Te echaremos de menos.

 

 
Messi, Iniesta and Xavi

Once upon a time there was Messi, Iniesta and Xavi Now there's just Messi End of an era

Publicată de Goal.com pe 28 Aprilie 2018

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
balauru48
balauru48  •  29 Aprilie 2018, 00:13

Genialitate? Care ai scris ba fituica asta? Cine draq va angajeaza? :))

kkkkkk
kkkkkk  •  28 Aprilie 2018, 19:32

Si asta este un articol marca gsp.......trist ca cel care a avut nepriceperea sa-l scrie .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează