INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Ora de glume cu legendarul Ronaldo » "Il Fenomeno", despre accidentările grave, viața de noapte la Madrid și misterioasa finală de la CM din '98

foto: Hepta
foto: Hepta

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat marti, 18 octombrie 2016 19:16

Retras din activitate în 2011 și ajuns la 40 de ani, Ronaldo a oferit un interviu picant postului italian de radio Onda Cera, în care a vorbit printre altele despre accidentările care i-au scurtat cariera, relația cu Arrigo Sacchi, Fabio Capello, Campionatul Mondial din 1998 și viața de noapte din Madrid.

despre antrenamente și accidentări

"În primii zece ani m-am antrenat destul de rău, în sensul în care am ales metode greșite de a crește în performanță. Au venit cele două pauze imense din cariera mea, prima de un an și patru luni, a doua de un an și două luni. Nu a existat până atunci niciun jucător cu probleme asemănătoare, nimeni nu știa cum se vindecă leziunile mele. Dar am vrut să mă întorc, fotbalul este viața mea, am încercat și am reușit să trec peste acele perioade grele", a mărturisit fostul atacant, care a pierdut aproape trei ani din cauza accidentărilor la genunchi chiar în momentul de vârf al carierei sale impresionante.

poveste amuzantă cu sacchi

"Am întârziat de două ori în aceeași săptămână la antrenamentele Realului. Țin minte că prima oară Sacchi (n.r. director sportiv la Real între 2004-2005) mi-a ținut un discurs de un sfert de oră, după care am fost amendat. A doua oară, chiar înainte să vorbească, i-am spus, «ori mustrare, ori amendă!»", își amintește cu zâmbetul pe buze dublul campion mondial cu naționala Braziliei.

Despre Capello

"Capello? Nu era prea drăguț. Nu l-aș alege printre antrenorii mei preferați", recunoaște Ronaldo, italianul fiind antrenorul care a adus titlul pe Santiago Bernabeu în sezonul 2006-07.

Despre Viața de noapte din madrid

Fostul vârf brazilian și-a amintit apoi și despre viața de noapte din perioada petrecută la Madrid.

"Florentino (n.r. Perez, președintele madrilenilor) mi-a cerut să nu ies atât de des în oraș. Mi-a oferit exemplul lui Figo, dar i-am spus, cu o așa soție precum are Luis aș sta și eu mai mult timp acasă", a glumit fostul jucător de la Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelona sau Inter.

Roberto Carlos i-a salvat viața

" Il Fenomeno" a povestit și despre cum l-a salvat Roberto Carlos, colegul său de cameră în noaptea dinaintea finalei Campionatului Mondial din Franța '98. "Era trecut de miezul nopții, m-am întins să dorm. Am avut apoi convulsii puternice, mi-am pierdut cunoștința pentru circa 30 de secunde. Tremuram, dar Roberto credea inițial că glumesc, înainte să intervină", a mărturisit jucătorul care a doua zi avea să joace una dintre cele mai proaste partide din carieră, la doar câteva ore de la o vizită fulger la un spital din Paris. Brazilia a pierdut atunci șansa de a-și apăra titlul mondial câștigat în '94, Franța impunându-se cu 3-0, cu Zidane, viitorul coleg al lui Ronaldo la Real, în mare formă, autor al unei duble.

111 goluria reușit Ronaldo în toate competițiile în cele 5 sezoane petrecute la Real Madrid

62 de goluri €în 98 de meciuri a marcat pentru naționala Braziliei vârful care, după plecarea de la Rea,l a ajuns la AC Milan, retrăgându-se în tricoul lui Corinthians

sursa: gazzetta.it

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează