INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP.RO A FOST LA UN MECI DIN CAMPIONATUL AUSTRIEI

Organizare ca la carte şi un meci nebun. Austria Viena - Ried 1-1

Articol de - Publicat joi, 24 septembrie 2009 00:00

Mai avem mult ca să ne putem mîndri cu un stadion european! Chiar dacă se construieşte din greu la noua arenă Lia Manoliu, cu siguranţă o să avem mult de muncă pentru a ajunge să avem organizarea pe care o au austriecii la un meci simplu de campionat.

Profesionişti 100%
Programat la ora 19:30, ora Vienei, pregătirea meciului dintre echipa din localitate, Austria Viena şi SV Ried începe de la primele ore ale dimineţii. Zeci de persoane roiesc să aranjeze cît mai frumos produsele clubului în magazinul oficial, alţii aranjează mesele şi grătarele, dar şi dozatoarele de bere pentru spectatorii care vor veni să vadă meciul.

Nu lipsesc cîrnatii, specialitatea austriecilor, berea rece la dozator, dar şi floricelele. Ei nu mănîncă seminte ca noi pe stadion, dar li se permite accesul cu paharele de suc sau bere în incinta arenei.

Nu au garduri de delimitare a spectatorilor, pentru că nimeni nu-şi permite să fie ultras care să producă indicidente, în urma cărora echipa să aibă de suferit. Dar există şi ultraşi, care îşi încurajează echipa 90 de minute.

Suporteri de toate vîrstele
Cu două ore înainte de meci, departe de centrul Vienei, mii de suporteri, cu diferite vîrste vin cu steaguri, tricouri şi fulare la meci. Sînt copii de de la 5 ani care vor să vadă un spectacol, şi sînt convinşi că nu vor auzi expresiile vulgare ale galeriei, pe care le auzi meci de meci în Romania. Se strîng toţi într-o benzinărie aflată la cîteva minute de intrarea în cocheta arenă a celor de la Austria Viena.

Ca suporter ai toate conditiile oferite de club. Fiecare spectator primeşte cîte un program de meci, la fel ca la Steaua. E singurul club din Romania care face un supliment special pentru spectatori înaintea fiecărui meci, dar aici toate fac cîte un program înaintea partidelor, indiferent că este o întîlnire în campionat sau într-o cupă europeană.

Nu există controale la intrare, pentru că suporterul nu vine special la stadion pentru a rupe un scaun sau să arunce cu brichete, bani sau alte obiecte în tribună. S-a mai întîmplat la meciurile de foc ale campionatului intern, să se arunce cu pahare de bere, dar nici un jucător nu a pătit nimic. Modul lor de a se comporta pe stadion este 100% diferit de cel din Romania.

Spectacolul ultraşilor
La 19:27 echipele ies pe teren în aplauzele celor peste 7.000 de spectatori. Galeria celor de la Ried e mică, dar suporterii fanatici ai celor de la Austria Viena, cîntă din primele secunde. Se aprind torţele în peluză, toată lumea cantă şi aplaudă jucătorii antrenaţi de Karl Daxbacher.

Alb-violeţii au început tare şi au avut multe ocazii în startul partidei. Lovitura de cap al lui Florian Klein a fost trimisă direct în portarul advers. Nici Schumacher nu a reuşit să deschidă scorul, la a doua încercare. Ocaziile au curs pană la pauză, dar nici una dintre echipe nu a reuşit să înscrie. Cea mai importantă ocazie a primei reprize a aparţinul gazdelor. Markus Suttner a trimis mingea-n transversală.

Două goluri şi două bare
După pauză, oaspeţii au început atacurile spre poarta vieneză, in special pe flancuri. O fază spectacol creeată între Milenko Acimovici, Michael Liendl şi Mamadou Diabang, a făcut ca galeria să se bucure. Diabang intrat în minutul 52 a reuşit să înscrie după aproape un sfert de oră din cinci metri. Adversarii nu au stat pe gînduri şi au continuat să atace în valuri, speculînd greselile de apărare ale violetilor. Ewald Brenner execută o lovitură de colt, o bîlbîiala în careul gazdelor, mingea ajunge în colţul careului mic la Atdhe Nuhiu care înscrie golul egalizator.

Austriecii nu au depus armele şi au sperat pînă în ultima clipă la marcarea golului victoriei. Diabang a fost aproape sa înscrie, dar mingea a lovit din nou bara porţii apărate de Thomas Gebauer. După 93 de minute de joc, arbitrul Rene Eisner a pus capăt jocului.

Totuşi, chiar dacă echipa lor favorită nu a reuşit să caştige, suporterii violeţi au continuat să bea bere şi să mănînce specialităţile vineze şi după finalul partidei.


AUSTRIA VINEA - SV RIED 1-1 (0-0)
Diabang ('68) / Nuhiu ('71)
Spectatori: 7.643

Austria Wien
Safar – Standfest, Bak, Ortlechner, Suttner – Klein (76. Sulimani), Baumgartlinger, Liendl (81.Topic), Acimovic – Jun, Schumacher (52.Diabang).

SV Ried
Gebauer - Hadzic, Glasner, Burgstaller – Brenner, Lexa (93. Grasegger), Hackmair, Mader (60. Ziegl), Drechsel (79.Nacho), Schrammel – Nuhiu.

Rezultatele etapei a VII-a in Austria:
Magna Wiener - Mattersburg 3-0
Austria Wien - SV Ried 1-1
Kapfenberg - Rapid Wien 0-1
LASK Linz - Austria Karnten 3-1
Red Bull Salzburg - Sturm Graz 4-2

Clasamentul la zi:
1. Red Bull Salzburg 17 pct
2. Austria Wien 14 pct
3. LASK Linz 13 pct
4. Sturm Graz 13 pct
5. Rapid Wien 12 pct
6. Mattersburg 12 pct
7. Magna Wiener 10 pct
8. SV Ried 9 pct
9. Kapfenberger 6 pct
10. Austria Karnten 4 pct

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
 •  27 Septembrie 2009, 14:27

Mai avem mult sa-i ajungem pe austrieci la organizare. Am fost si eu anul trecut la un meci de-al lor din campionat si totul a fost ca la carte. Frumos material. Felicitari!

 •  24 Septembrie 2009, 16:29

Cred ca amandoi aveti dreptate,pe de o parte prea ii laudam pe altii,pe de alta parte chiar ne sunt superiori. Mai grav este ca nu facem nimic noi insine sa ajungem ca ei si aici ma refer la toate masele:politicieni,patroni,angajati,etc...probabil ca daca vom avea niste conducatori adevarati totul va fi asa cum trebuie...cand oare asta????

 •  24 Septembrie 2009, 15:40

User alex, ce vorbesti tu sunt incidente rare. Articolul e foarte bine scris, omul a dat multe exemple concrete, a venit cu argumente solide. Eu din experienta iti spun ca asa este, nu am fost la niciun meci in Austria, dar am avut ocazia sa ajung Alianz Arena si Westfalenstadion (Borusia Dortmund), tot germani sunt si austriecii la origine. Civilizatia acestor popoare este net superioara noua. Ei nici nu au nevoie de jandarmi, au doar niste stewarzi instruiti sa ajute spectatorii in orice prbl

Vezi toate comentariile (4)
Comentează