INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Out de la echipă! Un internațional român n-a confirmat la club și e liber să se transfere

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2018 09:24

Alex Maxim, mijlocașul în vârstă de 27 de ani al lui Mainz, e frustrat din cauza situației lui la echipă, iar antrenorul Sandro Wagner și managerul Rouven Schroder sunt nemulțumiți de evoluțiile lui.

La numai jumătate de an de la transferul la Mainz 05, Alexandru Maxim își caută din nou un loc de muncă. Ca și la Stuttgart, unde a jucat din ianuarie 2013 până-n 2017, mijlocașul în vârstă de 27 de ani n-a reușit să-i convingă pe conducători că merită un loc în echipă.

Începuse bine, numărându-se printre remarcații pregătirii din vară. Dar o dată demarat sezonul 2017-2018, evoluțiile lui au lăsat adesea de dorit. Sau nu l-au mulțumit îndeajuns pe antrenorul Sandro Schwarz, astfel că s-a trezit din ce în ce mai des pe bancă. Iar deunăzi, managerul Rouven Schroder le-a dezvăluit jurnaliștilor de la tabloidul Bild că internaționalul român e de vânzare: "Dacă primim oferte, vom evalua întreaga situație, vom trage concluziile de rigoare și vom decide în interesul echipei".

Deja vu

Nici Maxim nu vrea să mai stea în actualele condiții. După vacanța de iarnă, el a avut o nouă tentativă de a "prinde" primul unsprezece. Fără succes. Titularizat la 2-3 cu Hannover '96, când a reușit și un assist, "tricolorul" a fost înlocuit după 63 de minute. Apoi, în următoarele două partide, deși a făcut parte din lot, Schwarz l-a ignorat total. Inclusiv împotriva fostei echipe, VfB Stuttgart, unde ar fi putut miza pe motivația lui. O situație pe care Alex a mai trăit-o în decursul celor 4 sezoane și jumătate petrecute la șvabi și cu care nu vrea să se mai confrunte. Nu pe termen lung. 

4 anide contract are Maxim cu Mainz, până-n 2021. Salariu: 1,5 milioane de euro pe sezon

3.000.000 €a plătit Mainz pentru a-l lua pe Maxim vara trecută de la VfB Stuttgart

15 aparițiidin 20 posibile, a bifat românul la alb-roșii în Bundesliga. Dar în total a evoluat doar 706 minute (47 pe meci), reușind un gol și două assisturi

1e numărul partidelor jucate de Maxim integral, la 1-3 cu Augsburg, în etapa a 14-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
fibra
fibra  •  31 Ianuarie 2018, 12:39

Cei care se tavaleau si urlau ca "marea"rezerva Maxim nu e titular la nationala,tac precum pestele.Asta e stilul lor marsav de a se "exprima".

ataraxia
ataraxia  •  31 Ianuarie 2018, 12:11

bine ca si-a lasat si el barba...zici ca e dreacu!

vladutz13
vladutz13  •  31 Ianuarie 2018, 11:13

Si cand ma gandesc cati oameni faceau presiuni sa fie la Nationala, chiar titular...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează