INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Pablo Aimar, idolul lui Messi, face o remarcă interesantă despre superstarul Barcelonei: "El decide unde îl faultează adversarul"

Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 martie 2018 16:09

Diego Maradona este cel mai iubit fotbalist în Argentina, dar idolul lui Lionel Messi a fost întotdeauna alt mare fotbalist al "pumelor".

Pablo Aimar, 38 de ani, este jucătorul pe care superstarul Barcelonei l-a admirat de mic. Întrebat de ce crede că Messi îl idolatrizează, "El Payaso" a spus: "Când el era adolescent, eu jucam la River și eram foarte rapid, driblam, priveam mereu înainte. Presupun că m-a idolatrizat pentru că jucam pe poartă, pentru că aveam acea dorință să iau mingea și să atac. Și pentru că niciodată n-am pierdut bucuria de a juca fotbal".

52 de selecțiiare Aimar în naționala Argentinei pentru care a marcat de 8 ori

Aimar are numai cuvinte de laudă despre superstarul Barcelonei: "În fotbal depinzi mereu de colegii tăi. Asta nu e valabil dacă ești Messi. El decide 9 din 10 partide. El decide cum se termină meciul, unde îl faultează adversarul ca să poată executa o lovitură liberă. Când joci cu el în echipă vrei să-i pasezi mingea pentru că mingea îl caută pe Messi. Cu cât îi dai mingea mai repede, cu atât mai bine. Messi de acum e cel mai bun Messi de până acum. În era Guardiola, Messi făcea ceva care-ți atrăgea atenția la fiecare fază, dar acum alege chiar mai bine ce face. Mereu decide bine și nu știu cât contează cu cine joacă.

La meciul de pe «Bernabeu», când și-a scos tricoul ca să sărbătorească după gol, Barça nu juca bine, iar tipul ăsta, la prima minge primită a făcut ce a vrut cu Casemiro... Noi, toți cei care am jucat fotbal, am știut că era una dintre zilele în care Messi face ce vrea".

Admirația lui Aimar pentru Messi e atât de mare încât fostul internațional argentinian îl consideră deja cel mai bun din toate timpurile: "Am mai văzut pe cineva jucând la nivelul ăsta. Pe Maradona, dar el n-a jucat la niveul ăsta atâta timp.  D-asta Cristiano și Neymar trebuie apreciați, de ani de zile îi fac concurență lui Messi. Messi e un superfotbalist. Toți cei care au jucat fotbal știu că Messi e numărul 1. Cristiano e o bestie, dar problema lui e că Messi joacă ceva diferit. 

Întrebat cine crede că va câștiga Campionatul Mondial, Aimar a spus: "Spania mă încântă, vrea mereu să aibă mingea. S-a văzut contra Italiei, când au jucat fără un 9 clar și cu 6 la mijlocul terenului. Dar eu cred că Argentina va fi campioana mondială. De data asta am o încredere mai mare decât în alte dăți. Au cu cine și, cel mai important, îl au pe Messi".

De-a lungul carierei, Aimar a jucat la River Plate, Valencia, Zaragoza, Benfica, Johor Darul Ta'zim și Estudiantes Rio Cuarto. În 2015 a pus ghetele în cui.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
baruch
baruch  •  23 Martie 2018, 16:58

cum spunea un critic: pe primul loc e dostoievski. dupa aia vin geniile. la fel si aici: a fost maradona. dupa aia vin cruyff, messi, pele, di stefano, beckenbauer, zidane etc. in ce ordine vor ei.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Martie 2018, 16:56
Postat de kenzo4play pe 23 Martie 2018, 16:50

ca fapt divers, Aimar a jucat in meciul Steaua - Valencia, meci in urma caruia Valencia a fost eliminata :)). #casamoaratotifrustratii

Tot ca fapt divers, pe arătura aia diferențele de valoare individuală au dispărut de la sine! Un jucător ca Aimar devine invizibil atunci când are noroiul până la brâu!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Martie 2018, 16:53

Cam asta spun toți foștii mari jucători: Messi are geniu, dă impresia că poate face ce vrea pe teren. Cristiano e din altă tabără, caracterizată de ambiție, capacități atletice și o extraordinară eficacitate. Doi jucători fantastici! Bine că am prins vremurile în care le-am putut vedea cam toate meciurile la TV. Alții n-au avut norocul de a-i vedea pe Cruyff, Maradona, Zico, Platini și alții...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează