Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 17:59 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 21:06

Naționala Palestinei, locul 99 în ierarhia FIFA, participă la turneul final continental, deși acasă e război de peste trei luni. „Jucătorii au probleme psihice. Suferă. Suferim toți”, a declarat selecționerul Makram Daboub. Veștile triste ajung constant în cantonamentul lor.

Pe 7 octombrie, Hamas a invadat Israelul, făcând masacru. Teroriștii au lăsat în urmă 1.410 victime și au răpit 253 de persoane. A urmat reacția Israelului. Peste 24.000 de oameni ar fi murit în Fâșia Gaza în ultimele trei luni și o săptămână. Și războiul continuă.

Palestina a pierdut primul meci la Cupa Asiei, 1-4 cu Iran, locul 21 FIFA

În ciuda conflictului devastator, Palestina are națională la Cupa Asiei, la turneul final din Qatar. Chiar dacă 12 membri ai lotului nu au mai jucat la echipele de club din 7 octombrie, de când campionatul intern a fost suspendat.

Fostul antrenor al lui Rapid a fost ținta marii păcăleli la Cupa Africii! » Ce i s-a spus și ce s-a întâmplat: „Acum sunt foarte confuz”
CUPA AFRICII
Fostul antrenor al lui Rapid a fost ținta marii păcăleli la Cupa Africii! » Ce i s-a spus și ce s-a întâmplat: „Acum sunt foarte confuz”

Primul meci nu s-a terminat prea bine pentru locul 99 în ierarhia FIFA, 1-4 cu Iran, dar adversarii au jucat la ultimul Mondial și sunt pe 21 în topul FIFA. Astăzi, 18 ianuarie, au altă partidă dificilă, împotriva Emiratelor Arabe Unite.

Internațional palestinian: „Un vecin mi-a zis că vărul meu a murit"

În asemenea condiții, jucătorilor le e dificil să se concentreze. Încă aleargă după o victorie pe care nu au mai obținut-o de zece luni. Ultimul succes, pe 25 martie 2023, 2-1 în amicalul cu Bahrein. De atunci, șase înfrângeri și patru egaluri în zece înfruntări în toate competițiile.

Palestinienii sunt pe teren, la Cupa Asiei, dar se gândesc la ce se întâmplă acasă. Mahmoud Wadi (29 de ani) a povestit pentru Daily Mail ultima tragedie, o veste primită chiar în acea zi: 

„Vărul meu a fost ucis astăzi. Am aflat de jumătate de oră. În urmă cu trei zile, nu-mi puteam contacta familia. Azi am văzut o înregistrare video pe Instagram cu o mașină îndreptându-se spre spital. Era cineva îmbrăcat cu o jachetă roșie, jacheta mea roșie. M-am gândit la vărul meu. Mai târziu, un vecin mi-a zis că a murit". Wadi nu a fost singurul care a primit asemenea vești.

Selecționerul Palestinei: „Toți băieții sunt mai mult atenți la știri, la ce se petrece acasă"

Selecționerul Makram Daboub (51 de ani) nu a ascuns că „jucătorii au probleme psihice. Suferă. Suferim toți".

Palestina, la Cupa Asiei în ciuda războiului devastator » Încă o veste tragică primită de un internațional: „Vărul meu a fost ucis”
Musab Al-Battat (dreapta), căpitanul Palestinei, într-un duel cu vârful iranian Mehdi Taremi (FC Porto) Foto: Imago

Daboub i-a mai spus reporterului englez: „Toți băieții sunt mai mult atenți la știri, la ce se petrece acasă". Totuși, nimeni nu vrea să părăsească turneul: „Avem un mesaj de transmis lumii întregi. Noi suntem ambasadorii fotbalului palestinian, ambasadorii Palestinei. Palestina există".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Englezii confirmă » Surpriza lui Ange Postecoglou care i-ar oferi o șansă în plus lui Radu Drăgușin
STRANIERI
Englezii confirmă » Surpriza lui Ange Postecoglou care i-ar oferi o șansă în plus lui Radu Drăgușin
Luka Modric a învins! » Croatul a recuperat 3,6 milioane de euro
SPANIA
Luka Modric a învins! » Croatul a recuperat 3,6 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”