INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Golul Papei Francisc în fața lui Zanetti, Seedorf și Mancini: „Părinţi, nu vă transformaţi în ultraşi! Copiii voştri au dreptul să nu fie campioni"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 25 mai 2019 12:05

Papa Francisc proclamă: „Fotbalul e cel mai frumos joc din lume. Mingea rămâne un mijloc de a invita persoane reale, a crea prietenii, a-ţi măsura calităţile şi a nu te izola în universul tehnologiei”.

Cu o săptămână înaintea vizitei sale în România, Papa Francisc a ţinut un discurs emoţionant, la Vatican, în cadrul iniţiativei „Fotbalul pe care-l iubim", lansată de Gazzetta dello Sport. Suveranul Pontif a transmis şi un mesaj puternic în faţa multor celebrităţi care au evoluat în Serie A, Baresi, Zanetti, Eto'o, Seedorf şi Mancini.

Alternativă la izolarea tehnologică

„Pentru mine, fotbalul este cel mai frumos joc din lume, unul de echipă, făcut să nu te distrezi singur. Mingea rămâne un mijloc de a invita persoane reale, a crea prietenii, a-ţi măsura calităţile pe un teren şi a nu te izola în universul tehnologiei. Un sport ce face bine inimii şi minţii într-o societate exasperată de subiectivism.

Într-o zi un ziarist a întrebat un teolog cum i se poate explica fericirea unui copil. «I-aş da doar o minge», a venit replica. Fericirea înseamnă libertatea de a te juca. Copiii au acest drept şi pe cel de a nu ajunge şi campioni, obligatoriu. Părinţi, nu vă transformaţi în ultraşi! E o mentalitate complet greşită", a spus Suveranul Pontif. 

„Părinţi, încurajaţi-vă copiii în momentele grele, mai ales după eşec. Ajutaţi-i să înţeleagă că a fi rezervă nu-i o umilinţă, ci doar ocazia de a creşte şi a oferi altcuiva o oportunitate. Nu le transformaţi visurile în iluzii” Papa Francisc

Citește și:

INEGALABIL! Gheata lui Messi de aur » Cu al şaselea trofeu şi al treilea la rând, argentinianul a mai doborât un record

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nelu_faget
nelu_faget  •  25 Mai 2019, 13:20

N-am auzit din partea patriarhului Daniel indemnuri similare, extrem de utile in societatea noastra acaparata de fotbalul penibil si de obsesia pentru imbogatire rapida. Un indemn de genul "parinti, nu va mai impingeti copiii cu forta la fotbal in speranta unui castig financiar facil", sau macar "nu va mai exploatati copiii ca sa va umpleti voi buzunarele cu bani".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează