INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Pariul care l-a schimbat pe Robert Lewandowski: „50 de euro pentru 10 goluri marcate la antrenament”

Klopp și Lewandowski la Borussia Dortmund FOTO IMAGO
Klopp și Lewandowski la Borussia Dortmund FOTO IMAGO

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 10:44 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 11:13

Atacantul polonez Robert Lewandowski (32 de ani) a dezvăluit cum îl motiva Jurgen Klopp (53 de ani) la Borussia Dortmund: „În primele săptămâni, îmi lua mereu banii și râdea. Apoi, mă implora să renunțăm”.

Robert Lewandowski ar fi câștigat „Balonul de Aur” în 2020 dacă n-ar fi existat pandemia, dar s-a consolat cu distincția FIFA The Best. Până s-ajungă golgheterul de temut de la Bayern, polonezul a trebuit să se adapteze cerințelor din Bundesliga și exigențelor lui Klopp la Dortmund. Atacantul a dezvăluit, la „The Players Tribune”, detalii neștiute ale relației cu antrenorul german și cum l-a motivat acesta.

Lewandowski: „Știam două cuvinte”

„Când am ajuns în Germania, știam numai două boabe, spuneam «danke» (mulțumesc) și «Scheiße» (rahat)! Dar Jurgen m-a ajutat să mă adaptez. Antrenamentele erau foarte, foarte tari, iar eu, disperat să mă remarc. Atunci, Klopp a vrut să mă provoace și am pus un pariu. Dacă dau 10 goluri la ședința de pregătire îmi plătește 50 de euro. În caz că nu reușeam, achitam eu banii. În primele săptămâni, aproape mereu trebuia să băg mâna la buzunar. Și ce mai râdea! A durat câteva luni până s-a întors roata și am început eu să câștig. Până într-o zi, când mi-a zis «OK, e suficient, cred că ești pregătit pentru Borussia».” Și Robert a jucat patru stagiuni la „galben-negri”.

Pariul care l-a schimbat pe Robert Lewandowski: „50 de euro pentru 10 goluri marcate la antrenament”
Adus de la Lech Poznan în 2010 cu 4,75 milioane €, Lewandowski a plecat liber la Bayern

Trucul lui Lewandowski cu usturoiul

Lewa povestește că nu ținea să-l păcălești pe Klopp. Era uns cu toate alifiile. „Jurgen era ca un tată pentru mine. Acum am înțeles că discuțiile cu el erau cele pe care mi-aș fi dorit să le port cu tata, în atâția ani. Puteam vorbi orice cu el și îmi inspira încredere. E un familist și-mi spunea că fotbalul vine mereu după viața personală. Mi-amintesc cum, după un weekend de campionat, am băut în cameră. Și, așa cum fac fotbaliștii, am mâncat usturoi dimineață ca să ascund damful de alcool. Jurgen a intrat în vestiar și a strâmbat din nas, «Miros ceva, e usturoi?!». E clar că știa că am băut, dar a ieșit fără să comenteze. Apoi, m-a privit în ochi și am râs. Nu încerca să-l duci!”. 

Ca antrenor era un profesor rău, o spun cu cele mai bune intenții. Nu era mulțumit de elevii de la echipa B, mereu îi voia la nivelul lotului A, dar nu uita niciodată că suntem oameni, apoi fotbaliști.
- Robert Lewandowski, Bayern Munchen

103 goluri și 42 de assist-uria reușit Lewandowski în 187 de meciuri disputate pentru Dortmund

VIDEO. Cele mai frumoase goluri marcate de Robert Lewandowski împotriva celor de la Borussia Dortmund

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un nou contract semnat de legendarul Kazuyoshi Miura » La ce vârstă continuă să joace în fotbalul profesionist

Un nume mare din fotbalul mondial l-ar putea înlocui pe Marius Șumudică: cu cine negociază Gaziantep

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează