INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Pariul nebun al unui antrenor din Serie A! Ce va face după ce a rămas în prima ligă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 12:08

Davide Nicola, antrenorul lui Crotone, a reușit, miraculos, să evite retrogradarea cu echipa calabreză în ultima etapă, după 3-1 cu Lazio. Și acum își va respecta promisiunea, mergând cu bicicleta până acasă, la Torino.

Cine-ar fi crezut că o echipă nou promovată, care terminase pe ultimul loc turul, cu doar 9 puncte, va scăpa de retrogradare? Doar antrenorul Davide Nicola și colegii lui Stoian de la Crotone nu s-au predat și au prins locul 17 chiar în ultima etapă. Au bătut-o pe Lazio, 3-1, și au aruncat-o în Serie B pe Empoli, 1-2 la Palermo!

Tehnicianul calabrezilor a făcut însă și o promisiune pe care acum trebuie s-o onoreze. Cum echipa a rămas în elita fotbalului italian, el se va urca pe bicicletă și va pedala cale de 1.000 km până acasă, la Torino.

"Este oricum mult mai simplu decât ce-am reușit pe teren. Incredibil, mă simt de parcă am fi câștigat campionatul".

În retur, Crotone a făcut 25 de puncte, dintre care 20 doar în ultimele nouă runde, în care le-a bătut pe Inter, și Lazio, terminând la egalitate cu Milan și Torino. Numai campioana Juventus i-a învins pe eroii calabrezi. 

3 din cele 34 de goluri marcate de Crotone în campionat au fost semnate de Adrian Stoian, în 27 de partide. Doar golgeterul Falcinelli are mai multe, 13

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează