INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Declarație șocantă a secretarului general al Federbet: „Cred că 90% dintre fotbaliști pariază”

Cazul fotbaliștilor pariori din Italia ia o amploare
Cazul fotbaliștilor pariori din Italia ia o amploare

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 14:11 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 14:23

Francesco Baranca, secretarul general al Federbet, organizație internațională ce luptă împotriva pariurilor ilegale, spune că „jucătorii au timp liber, iubesc adrenalina, au spiritul competitivității și au bani mulți. Și asta îi face foarte vulnerabili la jocurile de noroc”.

Scandalul Scommessopoli continuă în Italia cu noi mărturii, după ce Nicolo Fagioli și Sandro Tonali au admis că sunt dependenți de pariuri, acceptând să colaboreze cu anchetatorii în speranța că vor scăpa cu o suspendare mai blândă. Până la noi dezvăluiri ale fotbaliștilor implicați, apar declarații șocante din lumea pariurilor.

Stabilit de peste doi ani în România, un islandez a ochit ce ne lipsește: „Dacă vreți mai sus, asta trebuie să faceți!”
INTERVIU
Stabilit de peste doi ani în România, un islandez a ochit ce ne lipsește: „Dacă vreți mai sus, asta trebuie să faceți!”

„90% dintre fotbaliști joacă la pariuri. Jucătorii au destul timp liber, iubesc adrenalina, au spiritul competitivității și dispun și de bani mulți. Și asta îi face foarte vulnerabili la jocurile de noroc. În aceste ultime decenii am monitorizat atent situația, am mers chiar și în cantonamentele echipelor. Dar este evident că nu e de ajuns”, susține Francesco Baranca, secretarul general al Federbet, organizație internațională ce luptă împotriva pariurilor ilegale.

Declarație șocantă a secretarului general al Federbet: „Cred că 90% dintre fotbaliști pariază”
Francesco Baranca, secretarul general al Federbet, organizație internațională ce luptă împotriva pariurilor ilegale. Foto: Facebook

Celebrul paparazzo italian Fabrizio Corona: „Cluburile știau că jucătorii pariau!”

Fabrizio Corona, fostul rege al paparazzilor din Italia, e ceva mai rezervat când face lista celor care mizează sume importante de bani, unii chiar pe fotbal. 

„La aceste niveluri, este greu de crezut că cluburile nu știu că jucătorii lor pariază, ci din contră sunt la curent cu tot. Eu cred că 40% din aceștia sunt atrași de pariuri. Sârbii vor veni să-l caute pe Fagioli la baza de anrtrenament și va avea probleme enorme odată intrat în această poveste murdară. Și nu e vorba doar despre pariuri, ci și despre bănci ale criminalilor. Se pare că Zaniolo ar fi deschis una”.

Fabrizio Corona: „Ludopatia va provoca și fraudă sportivă”

Cel care urmează să mai deconspire și alte nume de pe lista pariorilor ilegali consideră că Procuratura va ajunge să cerceteze dacă nu cumva cluburile se fac vinovate de fraudă sportivă, protejându-i pe angajați: „Voi aduce probe și documente despre ceea ce am descoperit. De la ludopatie (dependența de pariuri) se va ajunge la fraudă sportivă!”.

Citește și:

Aflat într-un moment delicat, Andrei Ivan a făcut un pas important: „Suntem încântați să anunțăm că am semnat cu atacantul Universității”

Două mutări de 100 de milioane se profilează la orizont » Vedetele care se pregătesc să schimbe clubul

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  17 Octombrie 2023, 16:51

Eu zic că 97% dintre fotbaliști pariază.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează