INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Patronul lui Monaco, inculpat de complicitate la violarea vieții private într-un scandal care are la mijloc o colecție de artă de 1,8 miliarde!

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2017 10:36

Dmitri Rîbolovlev a fost acuzat într-o afacere adusă de el în fața justiției și care riscă să-l discrediteze pe rusul cu o avere de 6,2 miliarde de euro.

Monaco suferă, revelația sezonului trecut în Franța și Champions League e în cădere liberă și pentru că patronul său nu se mai implică atât de mult. Nu mai are timp. Justiția e pe urmele lui. Rusul cu o avere de 6,2 miliarde de euro, implicat în tot felul de afaceri necurate în trecut, inclusiv cu Donald Trump, a fost inculpat pentru complicitate la violarea vieții private.

Dimitri Rîbolovlev a fost cel care a adus acest scandal în fața justiției monegasce. Pe 9 ianuarie 2015, el a depus plângere împotriva negustorului de artă elvețian Yves Bouvier, acuzându-l de escrocherie și spălare de bani. A plătit 1,8 miliarde de euro pentru o colecție de 40 de tablouri și sculpturi cumpărată între 2003 și 2014, dar susține că Bouvier (împreună cu bulgăroaica Tania Rappo, prietenă cu familia Rîbolovlev) ar fi suprafacturat tranzacția și a deturnat 950 de milioane.

Bouvier și Tania Rappo au fost reținuți de poliția monegască, dar ultima i-a dat în judecată pe Rîbolovlev și pe avocata acestuia, Tatiana Bersheda. După ce, la cererea omului de afaceri, Bersheda a înregistrat-o pe Rappo la domiciliul acesteia încercând să-l prindă în capcană pe Bouvier.

În februarie 2016, avocata a fost pusă sub acuzare pentru violarea vieții private. Iar acum, și proprietarul campioanei Franței. Care e anchetat și pentru trafic de influență. Potrivit Le Monde, Rîbolovlev ar fi creat o rețea ocultă în justiția și poliția monegască pentru a-l sprijini inclusiv în acest caz. Philippe Narmino, arestat pe 22 septembrie, și-a dat demisia ulterior. Era ministrul Justiției în Principat. 

7 tablouri cu semnătura lui Modigliani, 6 Picasso, două Monet, două Gaugain, un Leonardo da Vinci și trei sculpturi de Rodin erau incluse în colecția lui Rîbolovlev

100.000.000 €a primit Tania Rappo de la elvețianul Yves Bouvier pentru intermedierea afacerii cu patronul lui AS Monaco

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează