INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

video Un internațional peruan, arestat după ce a lovit un agent la Madrid! Altercații cu poliția în fața hotelului unde e cazată naționala sud-americană

Pedro Gallese, arestat după ce a lovit un agent la Madrid. Foto: Imago Images
Pedro Gallese, arestat după ce a lovit un agent la Madrid. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 12:36 / Actualizat marti, 28 martie 2023 13:05

Pedro Gallese (33 de ani), portarul naționalei din Peru, a fost interogat câteva ore la secție și eliberat, după ce mai mulți fotbaliști peruani s-au luat la bătaie cu forțele de ordine, înaintea amicalului cu Maroc de pe „Wanda Metropolitano” (marți, ora 22:30).

Scene incredibile și incidente violente au avut loc aseară, în Madrid, la hotelul unde e cazată naționala statului Peru, ce dispută diseară un amical cu Maroc pe stadionul lui Atlético. 

I se urcă în cap lui Edi Iordănescu! » Gestul fără precedent la care au recurs 3 jucători: „Cu Puiu sau cu Pițurcă n-ar fi îndrăznit nimeni”
ROMÂNIA - BELARUS, AZI, 21:45
I se urcă în cap lui Edi Iordănescu! » Gestul fără precedent la care au recurs 3 jucători: „Cu Puiu sau cu Pițurcă n-ar fi îndrăznit nimeni”

Mai mulți internaționali sud-americani au intrat în conflict cu poliția locală, după ce câteva sute de suporteri peruvieni au venit să-i salute pe jucători, situația scăpând de sub control.

Pedro Gallese, arestat și interogat

S-a ajuns rapid la altercații, după ce Yoshimar Yotún a fost confundat de agenții de ordine cu un fan și l-au îmbrâncit în afara hotelului, iar acesta a reacționat și a sărit la bătaie. S-au implicat imediat mai mulți colegi ai săi și polițiștii au intervenit cu o forță exagerată pentru a calma situația. 

Agenția EFE a anunțat că Pedro Gallese a ajuns la secție pentru a da declarații, fiind reținut pentru câteva ore, dar a fost eliberat fără a i se aduce acuzații. Alex Valera, Yoshimar Yotun și Jose Carvallo ar fi fost și ei arestați, deși în presa peruviană a fost dezmințită informația.

Pedro Gallese: „Ne-au luat la bătaie”

Câțiva suporteri au încercat să pună stop violențelor forțelor de securitate, strigând la agenți că „sunt fotbaliști, nu-i mai loviți!”, dar situația a revenit la normal destul de greu. Circa 300 de fani s-au adunat în fața „NH Collection Eurobuilding” pentru a-i întâmpina pe jucători. Au aprins și torțe și le-au aruncat spre polițiștii chemați să asigure securitatea.

Fanii au încercat să ajungă la fotbaliști când aceștia au sosit la hotel, agenții de ordine fiind prinși la mijloc. În învălmășeala creată, un jucător a lovit în ochi un polițist și apoi s-au schimbat îmbrânceli între tabere. 

„Am vrut doar să-i salutăm pe fanii noștri, conform obiceiului, și polițiștii ne-au luat la bătaie cu pumnii. A fost un haos general”, a declarat căpitanul Gallese.

Regretăm incidentele petrecute la Madrid. unde suporterii naționalei s-au adunat cu steaguri, pentru primirea tradițională a jucătorilor. Respectăm autoritățile și procedurile în orice țară mergem. 

- comunicatul federației peruviene

Citește și:

Patronul lui FC Utrecht, un multimilionar olandez, vine în România special pentru Neșu

Spaniolii anunță: Leo Messi și-a trimis tatăl să-i negocieze transferul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează