INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LAUDE

Pele, elogii pentru Lionel Messi: „Aş fi vrut să fiu coleg cu el! E cel mai complet din lume. E abil, pasează, driblează bine şi înscrie”

Articol de - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 15:56

Marele brazilian Pelé îl elogiază pe argentinianul Lionel Messi, 31 de ani, în interviul din Gazzetta dello Sport: „E abil, pasează, oferă assisturi, driblează bine, înscrie. Dac-am fi fost în aceeaşi echipă, adversarii ar fi avut griji la pătrat”.

Pe 19 noiembrie se va împlini o jumătate de secol de la al 1000-lea gol marcat de Pelé, împotriva lui Vasco da Gama pe Maracana. Ocazie pentru Gazzetta dello Sport să-l provoace la un amplu interviu pe legendarul brazilian, în muzeul care îi poartă numele, la FC Santos. 

„Perla Neagră” continuă să fie fermecată de Messi şi să spere că Neymar se apropie de faima acestuia. „Dintre toţi marii fotbalişti actuali, aş fi vrut să fiu coleg cu Messi. El e cel mai complet din lume. Este abil, pasează şi oferă assisturi, driblează bine şi înscrie. Dacă am fi fost în aceeaşi echipă, adversarii noştri nu s-a mai fi preocupat doar de unul, ci ar fi avut griji la pătrat".

Penurie de mari vedete

Pelé a dezvăluit că Trapattoni a fost cel mai tare fundaş înfruntat: "Era cel mai bun apărător, implacabil, însă corect, nu te lovea cu cotul sau cu piciorul. Nu era ca englezii şi argentinienii, câte lovituri am mai încasat de la ei! Pe vremea mea găseai două-trei staruri de top în fiecare ţară cu mare cultură fotbalistică.

 Azi mai sunt doar doi sau trei. Messi, Cristiano Ronaldo şi l-aş adăuga pe Neymar, care însă n-a ajuns aşa sus. Vreau să câştige un Mondial cu Brazilia. Lumea îl critică des, am făcut-o şi eu, dar a crescut la Santos şi ţin mult la el"

„Toţi stăteau la centru!”

"O Rey" a povestit cum a reuşit golul milenar: "Preferam să-l dau din acţiune, era prea mare responsabilitate de la 11 metri. I-am zis lui Carlos Alberto, care era executantul oficial, să bată penaltyul. Nici n-a vrut s-audă şi toată echipa se aşezase la centru aşteptând să şutez eu! M-am gândit... «dacă respinge portarul, greşesc sau lovesc bara, nu mai e nimeni să mă ajute». Dar am înscris şi apoi terenul s-a umplut imediat de lume". 

3Campionate Mondiale a câștigat Pele cu Brazilia (1958, 1962, 1970), record neegalat

„Am cinci sau şase operaţii, bine că le-am făcut după ce m-am lăsat de fotbal. Mă simt bine, dar mi se pare că Dumnezeu mi-a spus «Pelé, te iubesc, dar acum trebuie să plăteşti decontul!»” 
Pelé, legendă braziliană

77 de goluriîn 92 de jocuri are Pelé pentru Seleção în perioada 1957-1970. A marcat în total 1283 de goluri în 1366 de partide la cluburi şi naţională

CITEȘTE ȘI:

Zlatan Ibrahimovic, mesaj arogant la despărțirea de LA Galaxy: „L-ați vrut pe Zlatan, vi l-am dat pe Zlatan! Acum, înapoi la meciurile de baseball”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close