INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Pelé, supus unei intervenții chirurgicale »Care este starea fostului mare fotbalist: „Voi înfrunta acest meci cu zâmbetul pe buze”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 19:24 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 22:49

Cel mai mare fotbalist din istorie, acum în vârstă de 80 de ani, este de o săptămână în spital. Legendarul brazilian a confirmat faptul că a fost operat pentru înlăturarea unei tumoare la colon.

Săptămâna trecută, după ce s-a speculat că i s-ar fi făcut rău și ar fi leșinat, fiind internat, Pelé a negat că trece printr-o situație dificilă, însă acum a afirmat că a fost supus unie operații chirurgicale.

UPDATE 22:45 » Pele, operat de urgență

Ajuns la spital pentru un control obișnuit, Pele a descoperit că are tumoare la colon. Cu toate acestea, fostul mare jucător este optimist și gata să lupte pentru viață.

„Dragi prieteni, vă mulțumesc foarte mult pentru mesajele de încurajare. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă simt atât de bine și că mi i-a dat pe Dr. Fabio și Dr. Miguel, ca să aibă grijă de sănătatea mea. Sâmbăta trecută, am fost supus unei operații de extirpare a unei tumori la colon.

Aceasta a fost descoperită în timpul investigațiilor pe care le-am făcut săptămâna trecută. Din fericire, sunt obișnuit să sărbătoresc alături de voi mari victorii. 

Voi înfrunta acest meci cu zâmbetul pe buze, cu mult optimism și bucurie, pentru că vreau să trăiesc înconjurat de dragostea familiei și a prietenilor”, a scris brazilianul pe rețelele de socializare.

Meus amigos, muito obrigado pelas mensagens de carinho. Eu agradeço a Deus por estar me sentindo muito bem e por...

Publicată de Pelé pe Luni, 6 septembrie 2021

Știrea inițială: Pele nega orice poblemă medicală serioasă

„Prieteni, nu am leșinat, mă simt foarte bine. Sunt în spital pentru controlul de rutină, pe care nu l-am putut face în ultima vreme din cauza pandemiei", a comentat pe Instagram legendarul triplu campion mondial brazilian, acum în vârstă de 80 de ani. Glumind: „Să nu uitați că nu joc duminică!".

Agentul său, Joe Fraga, a confirmat că „Pelé este de o săptămână în spital" și nu a ascuns că i s-a descoperit o afecțiune. Nu a dezvăluit motivul suferinței, „dar nu este nimic grav".

Cifrele lui Pele: 

  • 30 de trofee a cucerit Pelé cu Santos (25), New York Cosmos (2) și naționala Braziliei (3);
  • 643 de goluri a marcat Pelé în 659 de meciuri jucate la Santos;
  • 77 de goluri a înscris ”Perla Neagră” în tricoul Braziliei (92 de selecții)

Documentar eveniment despre viața și cariera lui Pele

Am avut ocazia să vizionăm în avanpremieră documentarul „Pele”, pe care Netflix l-a lansat oficial pe 23 februarie. „Pele nu a făcut diferența, el a fost diferența”, e motto-ul filmului. Brazilianul nu a rătăcit ca Maradona, el doar a jucat fotbal, nu l-au consumat nici zecile de contracte pentru publicitate, nici tortura la care erau supuși brazilienii în vremea lui de glorie.

Filmul e despre copilul Edson Arantes do Nascimento, devenit Pele, rege al fotbalului. Documentarul de aproape două ore amestecă geniul fotbalistic al lui Pele cu umbrele din parcursul omului. D10S, al lui Asif Kapadia, l-a prezentat pe Maradona într-o cursă la viteză maximă, cu eroul ciocnit des în obstacolele pe care le întâlnea.

Pe unele și le inventa el, din slăbiciuni omenești care nu suportau umflarea la infinit a zeului Diego, pe care-l iubeau și-l storceau argentinienii și napoletanii.

Citește și alte știri internaționale:

Fotbalistul care a stat 39 de ani în comă a decedat! Are 22 de selecții în naționala Franței

Italia lui Mancini intră în istorie! Record incredibil stabilit de Squadra Azzurra

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close