INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Pele la 80 de ani: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mai sunt lucid”

Pele
Pele

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2020 09:29 / Actualizat joi, 22 octombrie 2020 13:42

Pelé, izolat la domiciliu, le-a mulțumit fanilor pentru urări: "Sper că atunci când voi muri voi fi primit în Rai, la fel cum am fost în lumea întreagă, graţie fotbalului".

Marele Pelé schimbă mâine prefixul și se declară fericit la venerabila vârstă de 80 de ani. Anunță că nu va sărbători în niciun fel, preferând să rămână izolat la domiciliul din Guarujá, din cauza pandemiei. "Perla neagră" mărturisește chiar că este fericit, într-un clip de trei minute postat pe rețelele de socializare. "Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea mea şi pentru faptul că am ajuns aici încă lucid. Nu mai inteligent, însă lucid", a spus, glumeț, triplul campion mondial. A mulţumit fanilor pentru mesajele de susţinere şi felicitare: "Sper că atunci când voi muri, Dumnezeu mă va primi în Rai la fel cum am fost primit în toată lumea grație fotbalului!".

"Am greșit foarte puțin"

Considerat de mulți drept cel mai bun jucător al secolului trecut, Edson Arantes do Nascimento a avut dese probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat pentru o infecție urinară severă, în aprilie 2019. "O Rei" se deplasează greu, ajutat de un cadru, din cauza articulației șoldului. E mulțumit însă pentru ceea ce a realizat în carieră: "Tot ceea ce câștigăm în viață se întâmplă pentru că Dumnezeu crede că merităm, iar Dumnezeu a fost bun cu mine. Dacă am făcut ceva ce a întristat pe cineva, unele victorii cu Santos ori cu echipa națională, am greșit foarte puțin".

Are trei titluri mondiale

Pelé a vorbit despre provocările adversarilor, care l-au făcut să-și mai piardă controlul în teren, și despre relația cu presa: "Uneori am fost pe jumătate supărat, pe jumătate trist și chiar furios că ziariștii au mințit sau chiar au inventat povești". Santos a anunțat că va organiza o serie de evenimente dedicate sărbătoririi fostului său mare golgeter, care a adus clubului 25 de trofee în 18 ani. 6 din cele 8 titluri naționale din istorie, două Cope Libertadores și două Intercontinentale. Un cântec i-a fost dedicat recent de dublii câștigători de Grammy Rodrigo y Gabriela. "O Rei" e singurul care a devenit de trei ori campion mondial și care a marcat peste 1.000 de goluri. Are cinci copii legitimi din două căsătorii și alți doi extraconjugali, recunoscuți abia la tribunale. 

1.279de goluri în 1.363 de jocuri, inclusiv amicale, are Pelé, trecut în Guinness World Record. A marcat de 77 de ori în 92 de partide pentru Seleção

"Este necesar să rescriem istoria cu ochii pe care istoria ni-i oferă, și nu numai bazându-ne pe pozițiile acesteia"
Pelé, fostă legendă a Braziliei și a lui Santos

De pus în ramă! Gică Hagi, despre marii „decari” ai istoriei fotbalului: „Zidane compunea melodii când mângâia mingea, dar Pele e cel mai mare. Noi mai aveam defecte, el nu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează