INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA

Penev plătește! Fostul mare atacant bulgar nu reușește nimic ca antrenor

Luboslav Penev
Luboslav Penev

Articol de - Publicat luni, 26 iulie 2021 20:08 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 20:15

Faimosul internațional bulgar Luboslav Penev a fost de patru ori antrenor la ȚSKA Sofia. A rezistat maximum 10 luni. Astăzi, a fost demis 

Luboslav Penev, 54 de ani, a fost unul dintre marii atacanți ai Bulgariei anilor '80-'90. Parte a Generației de Aur a vecinilor, Liubo a ratat Mondialul din 1994, cu o semifinală istorică, doar din cauza cancerului testicular ce i-a fost depistat la începutul acelui an. Dar pe care l-a învins, în cele din urmă. 

Luboslav Penev, un deceniu în Spania: ”El Goleador”

A fost cinci ani golgeterul lui ȚSKA Sofia (1984-1989), transferându-se în Spania, pentru cel mai bun deceniu al carierei, inclusiv 6 ani la Valencia și unul la Atlético Madrid (event LaLiga - Copa del Rey, în 1996). I se spunea ”El Goleador”. 

Lui i-au scandat numele. Fără efect!

Ca antrenor, nu i-a ieșit nimic. A tot încercat la ȚSKA, echipa de suflet. Fără succes. A pregătit-o de patru ori, cel mai mult zece luni, între martie 2009 și ianuarie 2010. Ultima oară fusese numit la sofioți în acest an, pe 28 martie. A rezistat doar patru luni.

După ce a cucerit Cupa Bulgariei, la finalul sezonului trecut, Penev a sperat să continue la fel și în noua stagiune. A fost un dezastru. 0-4 în Supercupă, cu Ludogoreț, și 0-0 acasă, cu modesta Liepaja (Letonia), în turul 2 preliminar de Conference League. Ultrașii i-au insultat pe jucători, l-au bătut pe directorul sportiv Stoicio Stoilov.

Numai lui Liubo i-au scandat numele. Însă tocmai el a plătit. Chiar dacă a învins în prima etapă din campionat, 4-2 cu ȚSKA 1948, Penev a fost demis. Îl înlocuiește Stoicio Mladenov, cvadruplu campion ca jucător cu ȚSKA și de două ori ca antrenor.

Griezmann nu vrea să se despartă de Barcelona. Renunță la bani!

Theo Corbeanu a decis să joace pentru Canada în locul României și e acum în semifinalele Gold Cup

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează