INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Pep cel rău » Tensiuni între Guardiola și jucătorii lui Bayern: antrenorul catalan taie și spînzură

Pep, mai vocal și mai strict ca oricînd. Ceea ce jucătorilor săi nu le convine // Foto: Guliver/GettyImages
Pep, mai vocal și mai strict ca oricînd. Ceea ce jucătorilor săi nu le convine // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 29 ianuarie 2016 00:00

Spaniolul i-a făcut de rîs, în fața echipei, pe aceia care au depășit greutatea optimă, le-a interzis tuturor excursiile la Tenerife sau Mallorca, iar seara trebuie să-l sune și să-i spună unde sînt și ce fac.

Pentru fotbalul chinuit arătat de Bayern la Hamburg, în primul meci oficial al lui 2016, Pep Guardiola a îndurat cu stoicism criticile presei. Dar în spatele ușilor închise a dat de pămînt cu jucătorii săi.

Unul dintre ei a dezvăluit bisăptămînalului Kicker, sub protecția anonimatului, că relația lor cu Pep și atmosfera în lot sînt tensionate: "Dacă am avea toți jucătorii valizi ar fi un adevărat cutremur".

Pe ultima sută de metri a contractului cu bavarezii, scadent în vară, jovialul Guardiola s-a transformat într-un dur. "Cîrtița" le-a povestit reporterilor de la Kicker că tehnicianul catalan le-a trasat anumite reguli:

  • CONTROLUL GREUTĂȚII. Pe unii dintre jucători, Pep i-a făcut de rușine în fața întregii echipe: "Ați pus grăsime pe șolduri!". Și le-a impus tuturor să-și țină singuri kilogramele sub control.
  • LA RAPORT. Pep vrea să știe ce fac oamenii săi după antrenamente. Astfel că le-a cerut să-l sune seară de seară și să-l înștiințeze unde se află.
  • ADIO, ESCAPADE! Toată lumea a primit interdicție de a părăsi Munchenul în ziua liberă. Excursii-blitz la Tenerife, Mallorca sau Milano nu mai sînt tolerate.

De ce Pep a dat milităria jos din pod abia acum? Tabloidul Bild are cîteva posibile explicații: "După oficializarea plecării sale, unii jucători nu mai dau sută la sută. Iar faptul că unul s-a adresat presei e și acesta un semn că Guardiola a pierdut sprijinul lor".

"Pep pare hotărît să subordoneze totul cîștigării triplei în acest sezon. Chiar și cu riscul deteriorării relației cu jucătorii"
Bild, tabloid german

Proces pierdut

Veste proastă pentru Ribery. Francezul a fost înștiințat că a pierdut procesul cu Daniel Riolo, autorul cărții "FC Racaille" (FC Gunoaie), pe care-l acuzase de calomnie. Riolo a scris "FC Racaille" după CM 2010, turneu în timpul căruia jucătorii s-au certat cu selecționerul Domenech, și i-a prezentat pe Ribery, Benzema și Anelka drept "răi, gangsteri și gunoaie".

Aeroportul din Doha, sponsor Bayern

În recentul cantonament al echipei din Qatar, șefii lui Bayern au încheiat și un contract de sponsorizare cu aeroportul internațional din Doha (HIA). Sigla acestuia va fi pe tricourile jucătorilor la antrenamente, iar în schimb, clubul va încasa 15 milioane de euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează