INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

Pep Guardiola, acuzat de rasism de veteranul lui Manchester City: "Îi voi da un tort în ziua în care va trimite 5 africani pe teren!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iunie 2018 18:38

Yaya Toure (35 de ani), al doilea jucător ca vechime din lotul lui Manchester City după Vincent Kompany, 32 de ani, îl acuză pe antrenorul formației, Pep Guardiola, 47 de ani, de rasism. 

"Am făcut tot posibilul să înțeleg de ce nu joc. Chiar am cerut datele fizice de la antrenamente și din timpul meciurilor. Am constatat că sunt la fel de bune, dacă nu chiar superioare față de ale jucătorilor mult mai tineri decât mine. M-am lămurit că nu ăsta este motivul.

Nu știu de ce, dar am impresia că Pep mă consideră un fel de rival. Simte că îi suflu în ceafă. Am avut parte de un tratament crud. Credeți că Barcelona i-ar fi făcut asta lui Iniesta?

Am ajuns să mă întreb dacă nu este cumva din cauza culorii pielii. Nu sunt primul care ridică această problemă. Poate noi, africanii, nu suntem tratați mereu cum am merita. Peste tot pe unde a fost a avut probleme cu jucătorii din Africa. Asta mă face să-mi pun întrebări.

El pretinde că nu este rasist. Este prea inteligent ca să fie prins. Nu va admite asta niciodată. În ziua în care va băga pe teren 5 africani, nu naturalizați, promit că îi voi trimite un tort", a declarat Yaya Toure într-un interviu acordat celor de la France Football.

Yaya Toure a fost adus în 2010 la City de la FC Barcelona, în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. Ivorianul are în palmares 3 titluri de campion al Angliei, o Cupă și două Cupe ale Ligii. 

883 de minute
a jucat Yaya Toure în acest sezon pentru Manchester City

Vezi și: Chelsea e decisă: îl dă afară pe Conte » Cine e favorit acum să-l înlocuiască

Guardiola face dezvăluiri despre viitorul său: "Mi-ar plăcea să trăiesc această experiență"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mannecken
mannecken  •  04 Iunie 2018, 20:44

Saracu'. Mai lipsea sa fie evreu, si-l dadea in judecata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează