INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CRITICI

Pep Guardiola, acuzat de un fost mare internațional german pentru eșecul naționalei: "E vina lui! Ne-a păcălit pe toți"

Articol de GSP - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 14:51

Pep Guardiola a devenit ținta lui Hans Peter Briegel, un fost mare jucător german. Fostul tehnician al lui Bayern Munchen, actualmente la Manchester City, este criticat pentru filozofia de joc pe care o are.

Mai mult, Briegel crede că și situația în care a ajuns naționala Germaniei, eliminată încă din faza grupelor la Campionatul Mondial, este tot din vina lui Pep Guardiola.

"E vina lui. Ne-a păcălit pe toţi spunând că pentru a câştiga e suficient să ai posesia mingii 75% din timp. Nu e deloc adevărat. În fotbal, rezultatul este mult mai important decât controlul unui meci. Să ai multă vreme balonul nu e suficient pentru a câştiga. Franţa a oferit demonstraţia supremă la acest capitol", a zis Briegel pentru La Repubblica.

Pep Guardiola a fost antrenor la Bayern timp de 3 ani. A adunat 161 de meciuri pe banca bavarezilor, câștigând 121 dintre ele. A câștigat 3 titluri, două Cupe, o Supercupă a Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Hans-Peter Briegel (61 de ani) a jucat în cariera sa la Kaiserslautern, Hellas Verona și Sampdoria. Fostul fundaș a strâns 72 de meciuri în naționala Germaniei, pentru care a marcat de 4 ori, fiind campion european în 1980.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
daniels
daniels  •  19 Noiembrie 2018, 19:45

Cu riscul de a supăra fanii lu' Pep, Briegel asta e primul neamț sănătos la cap care spune adevarul despre marele descalecat a lu' Pep prin ținuturile germane! Posesia nu iți câștigă meciul: perfect adevarat ( a se vedea meciurile Barcelonei!). Tika-taka a mers la Barca dar la alții nu ....pana a ajuns Pep la City unde se pare ca ii merge din nou... Încercând sa aibă posesia exagerat naționala germana a comis-o rău la mondial pentru ca nemții nu sunt spanioli și nici spaniolilor nu le-a mai ieșit nimic cu tactica mai sus menționată!Deci zic ca nea Briegel le-a cam spus corect dar bineînțeles ca și nemții au marea lor parte de vina: pentru ca au pus botu'!!! dacă stăteau cu mentalitatea lor fără sa se "influențeze " de la pepulica poate nu ieșeau asa repede de la mondial ... știu eu doi fraieri Uli și Carl-Hainz care și acu' mai pun botu' la ce le-a spus Pep acu' vreo 4 ani!!!Dar nu ai ce sa faci, omu' e pe primul loc... poți sa nu-l crezi???

1905992496188814
Peter Jakobi  •  19 Noiembrie 2018, 16:03

Poate știe cineva din redacția GSP rezultatele lui H-P Briegel în calitate de antrenor? Era bine dacă o împărtășea cititorilor, altfel nu prea înțeleg mesajul articolului: să știți că nici eu nu sunt de acord cu startegiade dezvoltarea a lui Google, dar rezultatele mele în managmentul companiilor IT, mă face puțin . . . mai reținut.

zagna
zagna  •  19 Noiembrie 2018, 15:54

Briegel, tu l-ai fi selectionat pe boateng ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează