INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Pep Guardiola reacționează după triumful lui Messi: „Și Lewandowski merita trofeul”

Pep Guardiola și Robert Lewandowski
Foto:Imago
Pep Guardiola și Robert Lewandowski Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 09:13 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 11:20

Lionel Messi, 34 de ani, a primit al 7-lea său „Balon de Aur”, după ce a câștigat lupta cu Robert Lewandowski. Pep Guardiola, fostul antrenor al celor doi, a comentat decizia jurnaliștilor.

Recunoscut ca fiind un mare fana al lui Messi, Guardiola nu contestă victoria argentinianului, dar este de părere că și Robert Lewandowski merita să câștige trofeul.

Românii nu recunosc triumful lui Messi! Rezultat covârșitor în sondajul GSP, după al șaptelea Balon de Aur câștigat de argentinian
BALONUL DE AUR
Românii nu recunosc triumful lui Messi! Rezultat covârșitor în sondajul GSP, după al șaptelea Balon de Aur câștigat de argentinian

„Nu va fi niciodată nedrept ca Leo Messi să câștige Balonul de Aur. Este prea bun. Evenimentul servește pentru a face din fotbal o afacere mai distractivă. Aș dori să îi felicit pe Alexia, Pedri și Leo Messi, desigur. Dacă merită sau nu? Nu eu sunt cel care judeca. 

La acest nivel, ultimii patru sau cinci candidați au întotdeauna un nivel foarte înalt și toți ar putea câștiga. Lewandowski, cu tot ce a făcut în ultimul timp ar fi meritat și el să câștige. Dar asta spun, la acest nivel, sunt mai mulți fotbaliști care ar merita premiul”, a spus Guardiola potrivit Sport.es

Guardiola l-a pregătit pe Leo Messi între 2008 și 2012, la Barcelona, iar pe Lewandowski l-a avut sub comanda sa la Bayern Munchen, între 2014 și 2016.

Gică Popescu, opinie tranșantă despre „Balonul de Aur”

Coleg cu Pep Guardiola la Barcelona, Gică Popescu consideră că argentinianul a meritat să câștige al 7-lea său „Balon de Aur” și îl vede pe Messi favorit și anul viitor pentru câștigarea prestigiosului trofeu acordat de France Football.

„Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur. A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei. 

Mă uit cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski, în situația în care Leo va face un nou sezon excelent și va câștiga cel puțin titlul de campion cu PSG. Atât timp cât va juca, va fi întotdeauna un candidat la Balonul de Aur, până când se va retrage”, a declarat Gică Popescu potrivit Fanatik.

VIDEO A meritat Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Lewandowski?

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Pini Zahavi, agentul lui Lewandowski, iese la atac: „Acest Balon nu îi aparține lui Messi!”

Niciodată pe podium! Cum s-au descurcat românii în ancheta pentru Balonul de Aur + șocantul caz al Stelei '86

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează