INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - WATFORD 6-0

Pep Guardiola, declarații FURIBUNDE după „tripla” istorică: „Oamenilor nu le plac învingătorii! Nu suntem la fel de respectați ca United sau Liverpool”

Pep Guardiola
Pep Guardiola

Articol de - Publicat duminica, 19 mai 2019 11:57

Manchester City a cucerit și ultimul trofeu intern, după cea mai clară victorie dintr-o finală de Cupa Angliei în 116 ani: 6-0 cu Watford. 

Pep Guardiola a mai câștigat un trofeu, are unica "triplă" din istoria Angliei, Premier League - Cupă - Cupa Ligii, plus Supercupa, la început de sezon. Numai că sărbătoarea succesului, după cea mai clară victorie dintr-o finală de FA Cup în 116 ani (6-0 cu Watford), nu îi alungă senzația care îl sâcâie de ceva vreme. În Insulă, toată lumea vrea să o vadă pe Man. City pierzând.

"La Liverpool ar fi fost o performanță INCREDIBILĂ"

"Oamenilor nu le plac învingătorii. Nici aici, nici în Spania, nici în Italia. Nicăieri", a protestat managerul "cetățenilor". E nemulțumit: "Nu suntem la fel de respectați ca United sau Liverpool".

Pep simte situația, știe că "Liverpool nu a cucerit titlul de 29 de ani. E normal ca lumea să aștepte în sfârșit să câștige. Dacă Liverpool ar fi fost campioană, s-ar fi spus că a reușit o performanță INCREDIBILĂ. Acum, cu City campioană, e OK, o performanță".

"Primul articol era despre Pogba"

Guardiola are și o comparație din presa engleză, diferențierea care se face între cluburi. "Iată un exemplu despre cât de importante sunt United și Liverpool. Lunea trecută, după triumful nostru, primul articol ce apărea pe site-ul Daily Mail era discuția lui Paul Pogba cu suporterii pe Old Trafford, nu că noi am cucerit titlul al doilea an la rând". 

Foarte departe de United și Liverpool.

Ca istorie, City nu se poate compara însă cu celelalte două rivale. United are 66 de trofee, Liverpool 59, iar ea doar 24. În ultimul deceniu a început să conteze cu adevărat în Anglia. Mai ales cu Pep pe bancă: 6 cupe în trei ani. 

"Noi suntem prima echipă care face «tripla», dar trebuie să progresăm. Nu ar avea niciun sens să rămânem unde suntem acum"
Pep Guardiola

27 de trofeea cucerit Pep Guardiola în cariera de antrenor, șase numai în trei ani la Man. City

169 de goluria marcat Manchester City în acest sezon în toate competițiile (record în Anglia)

50 de victoriia obținut City în cele 61 de meciuri jucate în 2018-2019 (record în Anglia)

Top golgeteri Manchester City

1. Sergio Agüero 32
2. Raheem Sterling 25
3. Gabriel Jesus 21
4. Leroy Sané 16

Victorii City 2018-2019

32 în Premier
6 în Cupa Angliei
4 în Cupa Ligii
7 în Champions League și
1 în Supercupă

Vezi și:

FOTO Game, set, Guardiola! Mașinăria de fotbal a lui Pep a luat și Cupa Angliei, după 6-0 în finala cu Watford!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
serg_iordan
serg_iordan  •  19 Mai 2019, 16:59

In Ro nu se vorbește nici de Dinamo și când se vorbește sunt articole negative și nici de Steaua care in opinia presei înseamnă doar Talpan... Guardiola sa vina la noi sa vadă cum e cu gg și fcsb toată ziua la tv și la ziar ori situri de stiri

catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Mai 2019, 16:17
Postat de cneius pe 19 Mai 2019, 15:47

"United are 66 de trofee, Liverpool 59, iar ea doar 24..." Asta e raspunsul pt Guardiola, normal ca nu se vorbeste prea mult de City !

City are in ultima decada mai multe trofee decat United si Liverpool la un loc. Echivalentul in Romania ar fi sa nu vorbim de CFR, ci de Dinamo si Steaua, pt ca nu-i asa, palmaresul lor e mult mai bogat?

cneius
cneius  •  19 Mai 2019, 15:47

"United are 66 de trofee, Liverpool 59, iar ea doar 24..." Asta e raspunsul pt Guardiola, normal ca nu se vorbeste prea mult de City !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează