INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Pep Guardiola, prins în Pandora Papers: ce sumă e acuzat că a ascuns într-un cont nedeclarat din Andorra

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 22:52 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 23:04

Pep Guardiola (50 de ani), antrenorul lui Manchester City, este unul dintre cele mai importante nume care fac parte din investigația Pandora Papers, o anchetă care dezvăluie cum își ascund bogații lumii banii în conturile off-shore.

Tehnicianul lui Manchester City este acuzat că deține un cont bancar nedeclarat în Andorra încă din 2012, pentru a profita de o aministie fiscală și a-și regulariza situația fiscală, informează publicațiile La Sexta și El Pais.

Pandora Papers: Pep Guardiola și banii de la arabi

O sursă apropiată a lui Guardiola a declarat că în contul din Andorra, care aparține Băncii Private din această țară, Pep a încasat salariul din perioada în care a evoluat ca jucător la Al Ahli, în 2003-2005.

„Când a profitat de amnistia fiscală a regularizat în jur de 500.000 de euro, plătind impozit de 10%, care îi fusese stipulat de ministerul agenției fiscale spaniole”, scrie marca.com.

Pep Guardiola deținea și o afacere în Panama

De asemenea, conform anchetei, Guardiola a condus o afacere de registru în Panama în perioada 2007-2012, aceștia fiind anii în care a fost antrenor mai întâi la Barcelona B și apoi la Barcelona.

„A folosit această afacere pentru a-și proteja identitatea în raport cu contul pe care îl avea la banca din Andorra”, mai notează sursa citată.

În 2015, când a fost criticat puternic de ministrul spaniol de interne pe subiectul taxelor, Pep a avut o reacție categorică. „Cred că ministrul e în eroare. Mi-am plătit taxele din prima până în ultima zi, lucru pe care multe partide politice nu îl fac”, a spus atunci actualul antrenor de la Manchester City.

Manchester City a făcut egal cu Liverpool

Liverpool - Manchester City, derby-ul etapei #7 din Premier League, s-a terminat 2-2, într-o atmosferă senzațională. S-a jucat care pe care pe Anfield, într-un meci în care toate golurile s-au înscris în repriza secundă.

Într-o atmosferă irespirabilă pe Anfield, cu zeci de mii de fani extaziați în tribune, Liverpool și Manchester City, ultimele două campioane din Premier League, au remizat 2-2. Toate cele 4 goluri au venit în repriza a doua.

Citește și alte știri din Premier League:

Liverpool - Manchester City 2-2 » Derby-ul etapei din Premier League a adus spectacol total

Discurs-manifest al lui Jurgen Klopp despre vaccinare: „«Cum poți să-mi spui așa ceva?». Poate sunt eu naiv. E ca atunci când ești beat și vrei să conduci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  04 Octombrie 2021, 06:47

Nu stiu de ce sariti asa! Este o chestie absolut legala! NU-i morala, da-i legala. Schimba legea, fa ca nimeni sa nu poate avea conturi in afara, sau macar ca taxele sa le plateasca acolo unde se desfasoara afacerea, nu unde ESTE INREGISTRATA! (ca acum). E simplu, dar... nu o face nimeni, lobby-ul celor bogati e prea mare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează