CAMPIONATE  ·  PREMIER LEAGUE

Pep Guardiola, selecționer, dar nu pe banca Spaniei: "Este visul meu să merg la Campionatul Mondial!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Sambata, 15 Septembrie 2018

Pep Guardiola, actualmente pe banca lui Manchester City, nu exclude preluarea unei echipe naționale în viitorul îndepărtat. Spaniolul are contract cu "cetățenii" până în 2021.

"Mi-ar plăcea să particip la un turneu final mondial sau la un Campionat Mondial. Când văd emulația din jurul acestei competiții mă apucă nostalgia. Am avut șansă o singură dată să particip ca jucător.

În 12, 14 ani poate se va întâmpla, poate voi deveni selecționer. Vreau să trăiesc asta. Este visul meu ca manager și ca om. Un lucru este însă improbabil, acela de a pregăti Spania", a declarat Guardiola.

Refuză acum

Guardiola a fost în această vară principalul nume rostit de argentinieni pentru naționala "pumelor". Antrenorul campioanei Angliei a negat atunci orice negociere, acuzându-i pe oficialii Federației sud-americane: "Ca să îmi cunoști salariul ar trebui întâi să iei legătura cu mine. Nimeni nu a făcut asta! Ar trebui să știe, în primul rând, că naționala Argentinei are o mentalitate total diferită față de a mea."

47de selecții are Pep Guardiola în prima selecționată a Spaniei, alături de care a cucerit titlul olimpic în 1992, la Barcelona

Vezi și: Guardiola despre unul dintre cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat: "Era absolut incredibil!" + ce i-a zis Messi despre Busquets după 3 zile de antrenamentA adunat 2 miliarde ‎$ din droguri! Incredibil ce și-a făcut la față traficantul ca să nu fie găsit de poliție

Libertatea

Comentarii (1)

maistor_kokir  •  15 Septembrie 2018, 23:37

Pep nu va antrena Spania niciodata, pt ca in sange e doar un separatist catalan. Si ca veni vorba, da, ar putea deveni in viitor mai degraba selectionerul Angliei, cum in mod gresit ati trecut in articol.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
Program TV complet

Liga 1