INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Pep i-a lăsat mască pe nemţi la conferinţa de presă, vorbind germană impecabil! "Sper să înceapă o eră de care să fim cu toţii mîndri"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 24 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2013 13:40

Josep Guardiola a fost prezentat oficial la Bayern Munchen şi a susţinut prima conferinţă de presă. Pep s-a pregătit îndelung pentru această primă apariţie în faţa presei nemţeşti şi meditaţiile intensive de limba germană au dat roade. Catalanul a impresionat asistenţa dialogînd perfect în germană cu oficialii clubului, dar şi cu reprezentanţii mass-media.

"Pentru mine este un dar să pot fi aici. E ceva special că Bayern s-a interesat de mine. Perioada petrecută la Barcelona a fost minunată, dar aveam nevoie de o nouă provocare şi Bayern mi-a dat această posibilitate. Sînt pregătit pentru a da tot ce am mai bun.

Sper să înceapă o eră de care să fim cu toţii mîndri. Îmi place jocul lui Bayern, iubesc fotbalul. Ca antrenor trebuie să convieţuieşti cu presiunea ridicată. Mi-e foarte clar, sînt conştient de ce mă aşteaptă şi accept această mare provocare.

Preiau frîiele unei echipe care anul trecut a făcut lucruri extraordinare, a cîştigat atîtea trofee. Ştiu ce mă aşteaptă, trebuie să jucăm bine mereu şi să cîştigăm mereu.

Nu ştiu ce voi simţi cînd voi înfrunta Barça în primul meci al meu la Bayern, amicalul programat pentru această vară. Va fi cu siguranţă o întîlnire specială. Dar acum sînt la Bayern, ce am făcut la Barça a trecut. Sînt sigur că va fi un foarte bun meci de pregătire, apoi urmează Supercupa contra lui Dortmund. Cunosc bine Bundesliga, e un campionat foarte puternic, competitiv".

Directorul executiv al lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat: "Am muncit mult pentru a-l aduce pe Guardiola. Lui Pep îi plăcea filozofia noastră, echipa noastră. Era o mare provocare să încercăm să-l aducem. E o poveste minunată pentru Bayern Munchen şi pentru fotbalul german. Sînt fericit, mă bucur pentru că echipa noastră a reuşit să-l angajeze pe Guardiola. Sîntem foarte mîndri de asta. Sînt convins că va urma o altă perioadă magnifică. Barça continuă să fie nr. 1 în topul FIFA şi datorită lui Guardiola. Ne bucurăm că putem lucra împreună. Sînt foarte curios să văd cum va lucra"

Preşedintele lui Bayern, Uli Hoeness, a spus: "M-am întîlnit cu Pep acasă la el, aproape de Central Park, în New York, şi în doar 5 minute mi-am dat seama că totul va fi OK.

Acum sîntem în top, pe cea mai înaltă culme, dar e foarte greu să te menţii. Guardiola e antrenorul ideal pentru această misiune"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
vlad_condurache
vlad_condurache  •  24 Iunie 2013, 19:19
Postat de ovidiu_3003 pe 24 Iunie 2013, 15:05

Oricum Mourinho e unic ...nimeni nu o sa l ajunga vreodata ...

Dinel Staicu si Gigi Netoiu sunt unici pentru voi.

jalemare
jalemare  •  24 Iunie 2013, 18:44

trebuie sa joace cel putin finala UCL si sa castige campionatul viitor ca sa ramana si din 2014 la Bayern.

valentino22
valentino22  •  24 Iunie 2013, 18:20
Postat de ovidiu_3003 pe 24 Iunie 2013, 15:05

Oricum Mourinho e unic ...nimeni nu o sa l ajunga vreodata ...

Sa ramana unic...e o catastrofa de antrenor...daca ar fi si altii ca el s-ar duce pe apa sambetei fotbalul

Vezi toate comentariile (13)
Comentează