INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Pep, nu te speria! » Recomandările Bild-ului pentru Guardiola: cîrnaţi, binoclu, căşti, pantaloni scurţi

Guardiola îşi imaginează +1   FOTO
Guardiola îşi imaginează "supliciul" cîrnaţilor şi al pantalonilor bavarezi // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 19 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 ianuarie 2013 20:41

Nemţii l-au felicitat pe tehnicianul catalan cu ocazia zilei de naştere folosind apelativul ”Senor Sepp”, varianta bavareză pentru Pep.

Deşi Pep Guardiola o va prelua pe Bayern abia la vară, în Germania au demarat deja "procedurile" de adopţie. Tabloidul Bild l-a felicitat ieri pe "Senor Sepp" (varianta nemţească pentru Pep) cu ocazia zilei de naştere.

Şi a profitat de eveniment ca să-i facă 5 recomandări pentru cei trei ani pe care-i va petrece la Munchen:

- WEISSWURST: OK, tradiţionalii cîrnaţi bavarezi nu sînt aşa de picanţi precum varianta spaniolă, "chorizo". Dar în Germania reprezintă un aliment "de bază". Preşedintele Uli Honess chiar deţine o fabrică de cîrnaţi.

- LEDERHOSEN: celebrii pantaloni scurţi de piele sînt chiar obligatorii la sfîrşitul lui septembrie, cînd începe Oktoberfest, iar oamenii rîd şi se îmbată în corturi, la o halbă cu bere.

- BINOCLU: necesar pentru a detecta concurenţa rămasă "atît de în urmă" în clasament. E instrumentul preferat al lui Honess.

- CARTEA LUI FRANZ: sau standardele de lucru ale Kaiserului Beckenbauer. Asta pentru ca nou-venitul să ştie din capul locului al cărui cuvînt are ecoul cel mai mare la club.

- CĂŞTI: de mare ajutor dacă-şi va dori mai multă linişte în relaţia cu extrem de "solicitantul" manager Matthias Sammer.

Villa, Vidal, Lewandowski
Abia a fost anunţat Guardiola la Bayern şi imediat au început speculaţiile asupra jucătorilor pe care-i va aduce în mercato estival. Primele nume vehiculate: atacanţii David Villa (Barcelona), Robert Lewandowski (Dortmund) şi mijlocaşul Arturo Vidal (Juventus). Toţi cu preţuri cuprinse între 20 şi 25 milioane de euro.

Omul din umbră
Mundo Deportivo a dezvăluit numele celui care a lucrat din umbră la transferul lui Guardiola la Munchen: Giovanni Branchini. Impresarul italian e unul dintre apropiaţii clubului german încă din anii '90, cînd a "orchestrat" transferurile lui Effenberg şi Brian Laudrup de la Bayern la Fiorentina.

42 de ani a împlinit ieri Pep Guardiola, viitorul antrenor al lui Bayern

"La Bayern voi proceda ca la Barcelona. Nu mă apuc de treabă cu gîndul că o să cîştig trofee. Vreau să mă simt bine, să mă bucur de meserie, de fotbal" (Pep Guardiola)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
vlad_hosu
vlad_hosu  •  19 Ianuarie 2013, 15:38

"iar oamenii rad si se imbata in corturi" :)))))

raul4steaua
raul4steaua  •  19 Ianuarie 2013, 12:36
Postat de cneius pe 19 Ianuarie 2013, 12:23

Daca Bayern va lua tot anul acesta ii va fi greu lui Guardiola...

Ii va fi greu intr-adevar, dar singurul motiv pentru care vine pana la urma e pt ca Hoeness se retrage din activitate anul asta, oricum eu zic ca cei de la Bayern o sa aibe rabdare cu Pep in primul an.

cneius
cneius  •  19 Ianuarie 2013, 12:23

Daca Bayern va lua tot anul acesta ii va fi greu lui Guardiola...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close