INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

PETER MIKKELSEN // Tragedie în fotbalul internațional: a murit de o boală cruntă arbitrul care i-a anulat golul lui Dorinel Munteanu cu Bulgaria

Peter Mikkelsen ajunsese într-un scaun cu rotile
Peter Mikkelsen ajunsese într-un scaun cu rotile

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2019 19:26

Peter Mikkelsen, arbitrul danez ales de două ori cel mai bun din lume și care nu a validat golul lui Dorinel Munteanu contra Bulgariei (0-1) la Euro 1996, a murit la 58 de ani.

Unul dintre foștii mari arbitri de la sfârșitul secolului trecut a dispărut la numai 58 de ani. Peter Mikkelsen, desemnat cel mai bun din lume în 1991 și 1993, a pierdut lupta cu cancerul miercuri seară. 

Ajunsese de nerecunoscut, în scaunul cu rotile, după ce a căzut și s-a lovit rău la cap în locuința sa din Vedbæk.

Centralul a rămas în memoria fanilor pentru că nu a validat un gol al României în meciul contra Bulgariei, 0-1 la CE 1996, deși mingea șutată de Dorinel Munteanu aterizase în întregime dincolo de linia porții după ce lovise bara transversală.

Nu-i era frică de moarte

"Moartea pândește întotdeauna după colț. Nu am timp să negociez cu ea, dar nu mi-este frică. Și dacă va încerca să mă doboare, mă voi lupta până la capăt, pentru că știu cum pot să o înving", spunea Mikkelsen în mai, într-un interviu din Ekstra Bladet.

În 2013, i s-a depistat un melanom la ochi, care, netratat la timp, a provocat metastaze la creier, coloana vertebrală, ficat și la plămânul drept.

Peter Mikkelsen, care a condus partide la patru turnee finale de CM și CE, a activat și în Comisia de Arbitri a FIFA, iar din 2008 lucra la Departamentul de resurse umane al companiei F-Group.

Vezi și: Doliu în familia lui Cristiano Ronaldo » Starul portughez ar putea pierde meciul Juventus - Parma

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
lapusneanul
lapusneanul  •  02 Februarie 2019, 02:52

nu el trebuia sa valideze golul, tusierul/asistentul...

redshow
redshow  •  01 Februarie 2019, 21:28

Dumnezeu sa-l ierte pentru aia... ***??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cldtoma
cldtoma  •  01 Februarie 2019, 20:11

ne-a mai dezavantajat si in 1991 tot cu Bulgaria , la Sofia cand in calitate de tusier ne-a anulat un gol ( offside ) cu care ne-am fi calificat la euro 92

Vezi toate comentariile (3)
Comentează