INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Piedici şi orgolii pe axa Juve-Inter » Dominique Antognoni, detalii despre problemele dintre Paratici și Marotta

Articol de GSP - Publicat joi, 08 august 2019 16:30

Ziaristul român stabilit de trei decenii în Italia dezvăluie de ce directorul sportiv Paratici îl carotează pe Marotta, fost la Juve, ce vrea să se răzbune că a fost demis, dar nu face decât erori în mercato.
 

Pentru a înţelege mai bine ceea ce se întâmplă în cazul transferului lui Romelu Lukaku ar trebui să facem rewind şi să ne întoarcem în vara trecută. Fabio Paratici, pe-atunci doar mâna dreaptă a administratorului delegat Giuseppe Marotta la Juventus, a avut posibilitatea de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo la Juventus. Se văzuse cu Jorge Mendes pentru a-l transfera pe Cancelo şi a profitat de situaţie, încercând marele loz: CR7 ar fi interesat să vină? Mendes spune da. Andrea Agnelli, proprietarul clubului (e unicul caz din lume în care aceeaşi familie deţine controlul de mai bine de un secol), înnebuneste de fericire, însă Marotta se opune. CR7 nu mai e tânăr, costă mult prea mult, vestiarul va lua foc, iar schemele de joc la fel. 
 

Agnelli nu vrea yesmen!

Agnelli vrea să facă din Juventus un club care să încaseze un miliard de euro pe an, aşa că portughezul e asul decisiv pentru a obţine contracte cu multe zerouri. Valoarea clubului creşte la Bursă, iar Champions League ar fi mai uşor de câştigat (după hattrickul lui CR7 împotriva lui Atletico, preţul acţiunilor a urcat cu 23% într-o zi!). Povestea s-a încheiat cu venirea lui Ronaldo şi cu convingerea lui Agnelli că Marotta ar fi deja depăşit de situaţie. Paratici prinde putere, "miroase" situaţia şi începe să-l "sape" pe Marotta. 

Agnelli consideră c-a fost foarte util, chiar fundamental, în cei opt ani, readucându-i pe bianconeri în vârful lumii (când a venit de la Sampdoria în 2010, erau pe locul 7 şi domnea depresia, iar Conte a fost ideea lui, la fel, Allegri). Dar că e un om mult prea legat de trecut, în timp ce Paratici are o viziune modernă, e mai tânăr cu 15 ani (47 faţă de 62) şi are şi curaj. Agnelli vrea conducători cu personalitate, nu "yesmen", ceea ce Fabio a înţeles-o din plin. 

A vrut să impună stilul Juve

Aşa că Agnelli nu-i reînnoieşte contractul lui Marotta, practic îl dă afară. Administratorul delegat nu pierde timpul şi, câteva zile mai târziu, acceptă oferta Interului. Răzbunător, nu uită ce i-a făcut Paratici, pe care-l adusese la Juventus în 2010. L-a crescut, l-a învăţat, l-a apărat deseori pentru ca apoi să fie înjunghiat pe la spate. E o regulă nescrisă a vieţii, dar nu-ţi face plăcere când ţi se întâmplă ţie. Marotta vine la Inter cu un singur scop: să le demonstreze celor de la Juve c-au greşit. Cât mai repede. Şi de aceea comite o eroare după alta. Căutând să impună stilul Juventus, adică disciplină sălbatică în cadrul clubului, îi îndepărtează pe Icardi şi pe Nainggolan şi, mai ales, se opune venirii lui Mourinho la Inter: Josè, un Dumnezeu pentru nerazzurri, se înţelesese deja cu familia Zhang, proprietara clubului, doar că Marotta a spus nu, insistând pentru Antonio Conte.

Conte, rămas fără atacanţi!

Rezultatul? Azi, Icardi şi Nainggolan valorează jumătate faţă de acum 6 luni, iar Inter nu are niciun atacant. Conte a jucat toate amicalele cu Esposito, Longo şi Puşcaş, trei tineri ce nu vor face parte din lot. Conte e un car de nervi. Îi vrea pe Džeko şi Lukaku. Paratici îşi dă seama că poate paraliza transferurile lui Inter şi îl ofertează şi el pe Lukaku. Doar aşa, pentru a-l pune la pământ pe Marotta. Venirea lui Romelu la Juve ar fi o tragedie pentru Inter pentru că Icardi acceptă o singură soluţie de plecare. Da, aţi înţeles, Juventus. Sosirea belgianului de la United ar anula posibilitatea transferului argentinianului, distrugând planurile lui Inter.

L-a devalorizat pe Icardi

Paratici se amuză, Marotta înnebuneşte, pentru că trebuie să arate că reuşeste să fie util, dar din iarnă a comis numai gafe. Familia Zhang e nemulţumită şi pare să regrete aducerea lui. Icardi valorează acum cel mult 50 de milioane, de la 70. Nainggolan a fost împrumutat gratis la Cagliari, echipa n-are atacanti, dar mai ales "cazul Mourinho" riscă să explodeze la prima ocazie.
 

Puterea lui Paratici creşte la Juventus, cea a lui Marotta scade la Inter. Lukaku e la mijloc şi nu știe ce să facă, Manchester la fel. Atacantul s-a pus de acord atât cu Inter, cât şi cu Juventus. Suma e exagerată, 80 de milioane, cu diferenţa că bianconerii ar putea da la schimb câţiva jucători (Mandžukici şi Dybala, chiar dacă nu-s entuziaşti să meargă la United, mai ales argentinianul), în timp ce Inter ar trebui să achite cash. Icardi stă acasă, iar nevasta este în vacanţă la Ibiza cu cei cinci copii, trei cu Maxi Lopez şi doi cu Mauro.

Wanda acceptă doar Juve

Ceea ce citiţi zilnic despre tratativele pentru plecarea lui Icardi la Napoli sau Roma este absolut fals. Sunt favorurile făcute de presa din Italia lui Marotta, pentru a nu-l pune într-o lumină negativă. Din păcate, aici jurnaliştii stau în genunchi în fata cluburilor. Dacă vreţi să vă convingeţi, intraţi pe contul de Instagram al Wandei Nara. Pozează goală în fiecare zi pe plajă, îşi duce copiii să mănânce la El Carnicero, restaurant de carne argentiniană, vizitat des de Ronaldo.
 

Wanda şi Icardi au spus-o mereu: ne-aţi făcut o nedreptate, o să vă plătim cu aceeaşi monedă, vă blocăm transferurile, noi de la Milano nu ne mişcăm, avem contract pe încă doi ani, deci problema e a voastră. Acceptăm doar Juventus, pentru că Torino e la o oră distanţă şi pentru că este Juventus. Conte turbează, Marotta se simte învins, Paratici adulmecă miros de sânge şi se amuză, Lukaku aşteaptă, Wanda Nara se bronzează, Icardi îşi încasează salariul oricum. Telenovela continuă.

151,5 milioane de euroa cheltuit Juventus pe transferuri în acest mercato. A vândut de 136,5 milioane

85,5 milioane de euroa investit Inter în achizițiile din această vară și a vândut jucători de 46,4 milioane

Citește și:

Schimb spectaculos între Juventus și Manchester City » Danilo și Cancelo, implicați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
andreiintermilano
andreiintermilano  •  08 August 2019, 19:34

A si plus Nainggolan a fost exclus fiindca e gen Tamas

andreiintermilano
andreiintermilano  •  08 August 2019, 19:33

Ca si "greseli" de mercato, cred ca glumesti: Godin, Sensi, Barella si Lukaku ?

andreiintermilano
andreiintermilano  •  08 August 2019, 19:29

Ganditi va doar la Zanetti si la personalitatea lui si dupa puneti l pe Icardi langa el. Toata lumea care e intr un fel sau altul legata de inter vrea ca icardi sa plece

Vezi toate comentariile (4)
Comentează