INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Piovaccarosso! » Federico Piovaccari e jucătorul cu cele mai multe eliminări din Primera Division

Piovaccari (stînga), războinicul perfect, într-un duel cu uruguayanul Godin, unul dintre gardienii careului lui Atletico // Foto: Guliver/GettyImages
Piovaccari (stînga), războinicul perfect, într-un duel cu uruguayanul Godin, unul dintre gardienii careului lui Atletico // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 18 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 februarie 2015 22:18

Atacantul în vîrstă de 30 de ani a fost dat afară de arbitru luni seară, la Eibar - Elche 0-1. A lovit cu cotul un adversar. Era a doua oară eliminat într-o lună.

Împrumutat un an de Sampdoria la Eibar, după un sezon identic la Steaua, Federico Piovaccari s-a impus în echipa lui Gaizka Garitano, e titular, mai şi înscrie din cînd în cînd, dar şi-a păstrat şi agresivitatea extremă din dueluri. Ies scîntei la fiecare ciocnire cu adversarii. Şi a devenit jucătorul cel mai eliminat în acest sezon de Primera. De două ori în fix o lună.

Luni seară, 16 februarie, în minutul 78 al meciului Eibar - Elche (0-1), cînd gazdele încercau să egaleze, atacantul italian a sărit la cap cu Edu Albacar. Dar, în aer, l-a izbit cu cotul în figură pe căpitanul adversarilor. Iar arbitrul Eduardo Prieto n-a ezitat nici o secundă. Cartonaş roşu. Întîmpinat cu un zîmbet ironic de agresor. Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pe Twitter: "N-a fost intenţionat. Îmi pare rău".

I-a "ras" picioarele lui Florin Andone
Pe 16 ianuarie, în urmă cu 4 etape, la Cordoba - Eibar 1-1, Piovaccari a avut şi ghinion. În minutul 59, la 1-0 pentru gazde (rămase în zece cu doar cîteva zeci de secunde înainte), peninsularul era aproape de tuşă. A driblat spre interiorul terenului, dar şi-a prelungit prea mult mingea.

L-a atacat Florin Andone, vîrful Cordobei, numai că Piovaccari a alunecat chiar în faţa lui. Şi, în cădere, i-a "ras" picioarele românului. Un fault grosolan, dar neintenţionat. Arbitrul Fernando Teixeira n-a acceptat nici o circumstanţă atenuantă. Eliminare directă.

1.043 de minute a jucat Piovaccari la Elche în acest sezon de Primera (17 meciuri)

5 goluri a marcat în total atacantul italian în Spania (4 în campionat, 1 în Copa del Rey)

10 este locul ocupat de Eibar în Spania, la 14 puncte de EL şi la 8 de retrogradare

652234-caseta-piovaccari.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  18 Februarie 2015, 13:38

inca de cand juca la steaua am avertizat ca tipul e cotonogar. nmai indulgenta arbitrilor fata de steaua a facut sa nu fie eliminiat in L1 decat o data sau de doua ori. dar, la fiecare partida isi lovea adversarii si jocul lui era plin de duritati, intrari imprudente, foarte tari, si lovituri discrete cu coatele, genunchii, etc. un cotonogar.

gun_of_brixton
gun_of_brixton  •  18 Februarie 2015, 11:04

"Împrumutat un an de Sampdoria la Eibar" ... "1.043 de minute a jucat Piovaccari la Elche în acest sezon de Primera"... sa intelegem ca are contract part-time si colo si dincolo ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează