INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Pique nu simte nicio presiune din cauza referendumului pentru independența Catalunyei: ”Să joc pentru Spania a fost întotdeauna o imensă mândrie”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 30 septembrie 2017 11:06

Gerard Pique, stoperul Barcelonei, e susținut și de selecționerul Spaniei, Julen Lopetegui: "Nu am nicio îndoială asupra lui. Actualitatea mea nu este politică, e sportivă".

Duminică, Catalunya poate face un pas important spre independență, iar Gerard Piqué le-a cerut catalanilor să iasă la vot, atenționându-i: "O vom face pașnic. Să nu le oferim nicio scuză. E ceea ce vor ei". Acel "ei", referindu-se la spanioli, l-a deranjat pe căpitanul "naționalei", Sergio Ramos: "Dacă nu vrei să fii fluierat, ai grijă ce postezi pe Twitter!".

"Piqué și-a dat sufletul pentru Spania"

Numai că fundașul Barcelonei a fost convocat în lotul Furiei Roja pentru meciurile cu Albania și Israel, ultimele din preliminarii, și referendumul nu-l sperie. Nu simte nicio presiune. "Am mai spus-o. Să joc pentru Spania a fost întotdeauna o imensă mândrie, de fiecare dată m-a motivat enorm. Dacă Mister mă cheamă, înseamnă că am făcut lucrurile bine".

Selecționerul Julen Lopetegui îl susține pe Gerard: "Nu am nicio îndoială asupra lui. Actualitatea mea nu este politică, e sportivă. Și, pe teren, Pique și-a dat sufletul pentru Spania, a fost mereu un exemplu printre noi". 

91 de selecții are Gerard Piqué la "naționala" Spaniei (5 goluri); e campion mondial (2010) și european (2012)

"Barcelona poate juca în Franța, Anglia sau Italia"

După ce Javier Tebas, președintele Ligii profesioniste spaniole, a declarat că Barcelona ar putea fi exclusă din LaLiga în cazul în care Catalunya devine independentă, Gerard Figueras ia în calcul și această variantă.

Directorul general al sportului catalan a declarat în Gazzetta dello Sport: "În primul rând, Barcelona, Espanyol și Girona trebuie să se decidă unde vor să joace. Fie aleg să rămână în Spania, fie să se mute într-o ligă din țările apropiate: Italia, Franța, Anglia. Nu cred că UEFA ar fi împotriva ideii ca o echipă să evolueze într-o altă țară. În Franța, e Monaco. În Anglia, sunt cluburile galeze".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
romulus65
romulus65  •  30 Septembrie 2017, 16:14
Postat de adwd pe 30 Septembrie 2017, 15:10

.sigur cei din italia franta vor fi deosebit de fericiti sa faca deplasari la barcelona pentru jocurile barcei de acasa! si vor fi deosebit de fericiti sa nu mai ia campionatul din cauza barcelonei

Gandeste-te cat de fericiti vor fi cei de la Juventus, PSG sau M.U. sa joace in acelasi campionat cu Barcelona si sa piarda titluri in fata ei. Dar pot veni la noi in Romania sa joace derby-uri cu FCSB.

adwd
adwd  •  30 Septembrie 2017, 15:10

.sigur cei din italia franta vor fi deosebit de fericiti sa faca deplasari la barcelona pentru jocurile barcei de acasa! si vor fi deosebit de fericiti sa nu mai ia campionatul din cauza barcelonei

Vezi toate comentariile (2)
Comentează