INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Platini e liber, i-a expirat suspendarea: „Mă simțeam ca Al Capone. Nu-mi puteam trage un glonț în cap”

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2019 11:38

Michel Platini, președintele UEFA între 2007 și 2015, a stat patru ani în afara fotbalului după scandalul de corupție care i-a blocat ascensiunea. De astăzi, poate reveni în fotbal. 

În 2015, Michel Platini era președinte UEFA, cu șanse mari de a câștiga alegerile FIFA. Scandalul de corupție i-a întrerupt ascensiunea. Acuzat că a primit 1,8 milioane de euro de la Sepp Blatter, la nouă ani după ce fusese consilierul președintelui FIFA, francezul a fost exclus inițial opt ani, pedeapsă redusă ulterior la șase și patru ani de suspendare. Sancțiune care tocmai a expirat.

„Complot la FIFA împotriva mea”

Într-un interviu tulburător pentru L'Équipe, fostul mare fotbalist în vârstă de 64 de ani povestește cum a trăit această suspendare. 

„Am suferit profund în primele luni. Îmi puneam șapcă și ochelari pentru a ieși din casă. Mă simțeam ca Al Capone, atât de multe lovituri primeam de peste tot”, afirmă Platini. 

„Am înțeles rapid că nu mă puteam apăra, că există un complot la FIFA împotriva mea, că eram considerat vinovat chiar înainte de a vorbi. Dar nu-mi puteam trage un glonț în cap. Trebuia să supraviețuiesc”, a adăugat Platini.

Ce a făcut? A profitat pentru a se deconecta: „Am progresat la golf, m-am plimbat, am călătorit, mi-am văzut mai mult copiii și nepoții. Am dus o viață de pensionar fără a fi ieșit la pensie. Și cei patru ani au trecut iute”. 

Platini e liber, i-a expirat suspendarea: „Mă simțeam ca Al Capone. Nu-mi puteam trage un glonț în cap”
Platini la golf // Foto: Guliver/GettyImages

„Cea mai bună amintire din această perioadă: am avut timp să mă relaxez. Plecam unde voiam, când voiam, fără a fi stresat. Eram prins în ambuteiaje, nu-mi păsa. Pentru prima oară în viață, nu mai aveam întâlniri. Am descoperit libertatea, iar asta nu are preț”
-Michel Platini, pentru L'Équipe

Citește și:

Ce a făcut Florin Talpan cu cei 30.000 de euro de la Gigi Becali » A cheltuit imediat o parte: „E adevărat, nu am nimic de ascuns”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
2915751858440138
Onetiu Alexandru  •  08 Octombrie 2019, 12:22

Saracu’!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează