INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Platini știe de ce a fost suspendat 8 ani și nu va mai putea candida la șefia forului mondial: ”FIFA mă urăște!”

Platini așteaptă motivația suspendării pe 8 ani:
Platini așteaptă motivația suspendării pe 8 ani: "Apoi voi solicita daune în fața unei instanțe civile"

Articol de - Publicat miercuri, 30 decembrie 2015 00:00

Președintele UEFA a explicat că pentru banii primiți de la Blatter, acea ”plată neloială” de 1,83 milioane de euro, a emis o factură și a plătit impozite în Elveția.

Michel Platini n-are liniște de cînd Comisia de Etică a FIFA l-a suspendat 8 ani din fotbal, ca pe președintele Sepp Blatter. Într-un interviu acordat unor publicații din Italia, Spania și Anglia, francezul a adus noi dovezi pentru a-și proba nevinovăția în privința celor 1,83 milioane de euro încasați fără contract de la Blatter, în 2011, tranzacție considerată de comisia amintită drept "neloială".

"L-am crezut pe cuvînt"

"În 1998, cînd m-a angajat consilierul lui la FIFA, Blatter mi-a oferit un salariu de 300.000 de franci elvețieni și mi-a promis o diferență pe care, zicea el, nu mi-o poate plăti imediat fiindcă aș cîștiga mai mult decît secretarul lui general. L-am crezut pe cuvînt, însă anii au trecut și banii nu mai veneau. I-am solicitat, dar ei, la Zurich, au fost cei care au decis să mi-i achite așa tîrziu", afirmă fostul internațional.

"Pînă la capăt"

El susține că are și acte: "Directorul financiar al FIFA mi-a cerut să emit o factură și așa am făcut. Apoi am primit totul în 4 rate de cîte 500.000 de franci. Sume pentru care am plătit taxe în Elveția, unde eram rezident în calitate de președinte UEFA".

Problema e că aceste hîrtii nu-i sînt luate în considerare, iar Platini crede că știe de ce: "FIFA ne urăște pe noi, ăștia de la UEFA. Sîntem prea puternici și n-am putut fi corupți. Dar nu las lucrurile așa. Mă voi bate pînă la capăt ca să-mi dovedesc nevinovăția".

Blatter, amenințat cu moartea

Fiica lui Sepp Blatter, Corinne, a dezvăluit că tatăl său, 79 de ani, a primit amenințări cu moartea. Anonime. Blatter, la rîndu-i, s-a arătat dezamăgit de oamenii de la FIFA: "M-au lăsat baltă. De acum nu voi mai lupta pentru FIFA, ci doar pentru mine și pentru onoarea mea. Neadevărurile care s-au spus au declanșat în mine noi energii. Din ianuarie mă voi apăra".

"Cum poate să fie vinovat cineva care a plătit taxe pentru sumele încasate?"
Michel Platini, președinte UEFA

"Mi-am depus candidatura la președinția forului mondial fiindcă aveam 100 de adeziuni scrise și 50 verbale. Asta a înfuriat FIFA!"
Michel Platini, președinte UEFA

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează