INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - AC MILAN 4-0

Portarii au decis finala! Buffon, cel mai bătrân și cel mai bun. Donnarumma, cel mai tânăr și numai gafe! I-a șters lacrimile: "N-ai nici 20 de ani. Capul sus"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat joi, 10 mai 2018 09:21

Juventus a cucerit Cupa și al 4-lea event la rând în Italia datorită veteranului de 40 de ani Gianluigi Buffon, 4-0 cu AC Milan. Gigi l-a încurajat pe Donnarumma, omologul de 19 ani al Milanului, urmașul său în poarta naționalei Italiei.

În Italia, nu mai există decât o echipă. Ajutată constant și de arbitri, Juventus se pregătește de al 7-lea titlu consecutiv, sărbătorind deja a 4-a Cupă în serie. Al 4-lea event unul după altul.

"Când jocul devine serios, toți ceilalți cedează. E prea dur pentru ei", spune Massimiliano Allegri. Experiența echipei lui e decisivă în Peninsulă. Iar cel mai bătrân, veteranul Gigi Buffon, 40 de ani, e liderul lor. "E cel mai bun. Nu ratează nicio muscă", comentează Gazzetta dello Sport. Refuză să-și anunțe retragerea, dar e fără greșeală în poarta bianconera. E un zid.

Gafele lui Gigio

În careul opus, rossonero, Donnarumma, cel considerat urmașul lui Buffon la squadra azzurra, are doar 19 ani, și talentul nu-l ajută întotdeauna. Mai ales dacă îl ai impresar pe Mino Raiola, care îl ține permanent în conflict și presiune la Milan.
Curtat de multe cluburi puternice, mai ales de PSG, Gigio a pierdut finala de pe "Olimpico". În trei minute (61-64), a gafat de două ori:
- I-a alunecat în plasă "săpunul" lui Douglas Costa;
- A scăpat mingea în față, exact la Benatia, care l-a executat.
Dintr-o dată, Juventus s-a distanțat. Era 3-0. După autogolul lui Kalinici, a fost 4-0.

"Acum a greșit"

Nici Gattuso, antrenorul lombarzilor, nu l-a mai apărat: "L-am protejat mereu pe Donnarumma, dar acum a greșit. Vine Reina? Donnarumma e unul dintre goalkeeperii cei mai importanți ai lumii și e al nostru. Dacă Milan va face o altă alegere, voi pregăti jucătorii pe care îi voi avea".
La sfârșit, Gigio plângea. Eșecul și propriile erori îl copleșiseră. Gigi era fericit, tocmai câștigase al 24-lea său trofeu, însă nu a ignorat tristețea tânărului. L-a îmbrățișat, șoptindu-i: "N-ai nici 20 de ani. Capul sus". 

32147695 10211215226281256 7701668134654050304 n

7,5 a fost nota primită de Gigi Buffon în Gazzetta dello Sport

13 Cupe ale Italieia cucerit Juventus, ultimele patru la rând

4,5 a primit Gigio Donnarumma în cotidianul roz pentru finală

Benatia: "Nu eram terminat cu Napoli și nici acum nu sunt un fenomen"

Medhi Benatia a făcut două greșeli mari și importante în ultimul timp. La 3-1 cu Real, când l-a faultat pe Lucas în careu în ultimele secunde, penalty care i-a expulzat pe bianconeri din Champions. Și la 0-1 cu Napoli, în Serie A, scăpându-l din marcaj pe Koulibaly la golul din minutul 90. Marocanul s-a revanșat miercuri: a marcat două goluri în finala cu Milan. "Calmați-vă! Nu eram terminat cu Napoli și nici acum nu sunt un fenomen", a răspuns stoperul asaltului presei.


"Juve face mereu lucruri speciale, aici nimeni nu cedează niciodată. Înțeleg asta privindu-i în fiecare zi pe veterani"
Medhi Benatia, fundaș Juventus
"E o înfrângere care arde. Așa e fotbalul. Plătești pentru fiecare greșeală. Am făcut erorile tinereții, să ni le asumăm"
Gennaro Gattuso, antrenor Milan
"Și acest sezon este extraordinar. Încă o seară de sărbătoare. Suporterii noștri au trăit multe seri frumoase în ultimii ani"
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează