INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Portarul lui Chape a povestit ultimele clipe din avionul morții: ”Ajutor! Nu vreau să mor!”

Portarul Follmann și Copa Sudamericana. Cea pentru care trebuia să joace la Medellin, contra lui Nacional
Portarul Follmann și Copa Sudamericana. Cea pentru care trebuia să joace la Medellin, contra lui Nacional

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2017 00:00

Portarul lui Chape, Follmann, a povestit ultimele clipe din avionul care i-a omorât 19 coechipieri în noiembrie, lângă Medellin.

Jackson Follmann a fost și el sâmbătă pe Arena Conda, la amicalul lui Chapecoense cu Palmeiras (2-2). Noul Chape. Într-un scaun cu rotile, cu un picior amputat, portarul de 24 de ani aparține de acum istoriei clubului.

Celei care include tragicul accident aviatic de lângă Medellin (Columbia), din care a scăpat ca prin minune alături de fundașii Neto și Ruschel. Fără șanse de a mai juca vreodată pentru Chape, Follmann a rămas să trăiască și să povestească.

"Avionul a început să «alunece»"

"Îmi amintesc când în avion s-a oprit totul, când s-au stins luminile. Aeronava n-a căzut, a început să «alunece» încet. Nu știu când ne-am lovit de munte, fiindcă leșinasem. S-a întâmplat repede", le-a relatat Jackson reporterilor O Globo.

Dar își amintește coșmarul în care s-a trezit: "Era întuneric și frig. Tremuram. Am țipat «Ajutor! Nu vreau să mor!» Unii dintre prietenii care erau încă în viață strigau și ei".

"Am plâns foarte mult"

Follmann s-a trezit din comă la spital, după 4 zile. Nu știa că 19 dintre coechipieri au decedat: "Mama mi-a povestit. Au fost momente dificile. Am plâns foarte mult". Dar viața merge înainte: "Intenționez să mă însor. Vreau să revin la o viață normală".

Neto: "Părea un film"

Fundașul Neto, un alt supraviețuitor al tragediei, a povestit ce-a simțit sâmbătă, când a ridicat Copa Sudamericana. "N-am putut decât să plâng. Părea o scenă dintr-un film. Dar nu era. M-am uitat în ochii soțiilor celor dispăruți, ai copiilor lor și m-am simțit straniu. Sper ca nimeni să nu trăiască ce trăim noi, supraviețuitorii", a spus Neto.       

71de persoane, din 77, și-au pierdut viața în accidentul aviatic de lângă Medellin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
helena
helena  •  25 Ianuarie 2017, 10:41

Fara cuvinte!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează