INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED

BBC publică o poveste demnă de Dosarele X: un fost junior al lui Manchester United a ieșit din comă, a început să vorbească fluent franceza și se credea Matthew McConaughey

Rory Curtis în perioada adolescenței, când era legitimat la Manchester United // Sursă foto: BBC
Rory Curtis în perioada adolescenței, când era legitimat la Manchester United // Sursă foto: BBC

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 15:21

Rory Curtis (29 de ani), fost junior al lui Manchester United, este protagonistul unei povești incredibile, publicată astăzi de BBC.  

În urma unui accident rutier grav produs într-o după-amiază ploioasă din 2012, pe când avea doar 22 de ani, Rory Curtis a intrat în comă indusă, stare gravă în care s-a aflat timp de 6 zile, în urma unei hemoragii cerebrale și a unor leziuni difuze. 

„Mă uitam în oglindă și nu îmi dădeam seama cine sunt”

Când s-a trezit, acesta a început să vorbească limba franceză, o limbă pe care o studiase cu mult timp în urmă în școală și pe care o uitase demult. Ciudat e că avea o fluență care a făcut-o pe asistenta care avea grijă de el să îi întrebe părinții din ce zonă a Franței e Rory. Fostul junior de la United a încetat să vorbească în franceză după prima conversație cu cei din jur. 

„După acel moment în care am început să vorbesc franceza, tatăl meu a căutat informații despre originile familiei noastre. Potrivit arborelui nostru genealogic, strămoșii noștri au locuit în Normandia, însă tocmai la începuturile anilor 1800. Dacă te uiți pe youtube și tastezi numele meu dai de o mulțime de teorii ale conspirației, despre cum creierul poate ține în memoria din generațiile anterioare, dar e o nebunie!”
Rory Curtis pentru BBC

Ulterior, Rory și-a șocat din nou apropiații deoarece avea impresia că are doar 10 ani. Și-a întrebat mama de câinele familiei, deși acesta murise cu mai mulți ani în urmă. După aceea, a avut impresia că are 12 ani: „Memoria mea făcea pași, lega lucrurile”, mărturisea Rory. 

O altă fază a perioadei dificile prin care a trecut tânărul a fost reprezentată de convingerea sa că este, de fapt, Matthew McConaughey, un actor american celebru. „Mă uitam în oglindă și nu îmi dădeam seama cine sunt”, a declarat Curtis, citat de BBC. 

Rory a părăsit spitalul în noiembrie 2012, în scaun cu rotile, având memoria atât de afectată, încât trebuia să scrie pe foaie din 15 în 15 minute ce face, ca să țină minte că a făcut duș sau că a mâncat. A urmat un alt lucru uimitor. Și-a revenit într-un an, iar medicii au fost din nou uimiți de rezultate, în condițiile în care estimau că nu va fi capabil nici măcar să se îmbrace singur. 

În urmă cu 6 ani, Rory s-a apucat din nou de fotbal, în ligile de amatori din Anglia, deși medicii nu credeau nici măcar că va mai putea merge din nou. Acesta nu s-a mai regăsit în sport însă și a decis să urmeze o carieră de hairstylist. 

„Mai joc fotbal din când în când. Îmi place să evoluez împotriva unui amic care a fost jucătorul lui Birmingham. Uneori îmi dau seama că încă mă descurc pe teren, iar alteori sunt cam aspru cu mine. Apoi îmi amintesc de ce am renunțat”
Rory Curtis pentru BBC

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona face rost de banii pentru Lautaro Martinez! Cum va achita clauza de 111 milioane de euro

„Golden Boy” is back! Jadon Sancho pentru Borussia Dortmund: 17 goluri și 17 assisturi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
sooos1ck
sooos1ck  •  01 Iunie 2020, 17:28
Postat de davveroire pe 01 Iunie 2020, 16:42

cred ca latra !:))

:)

ali.bec
ali.bec  •  01 Iunie 2020, 17:27
Postat de Traian Macovei pe 01 Iunie 2020, 16:23

Oare ce limba vorbea Tamas dupa ultima coma?

Spre deosebire de asta, Tamas credea ca are 100 de ani.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  01 Iunie 2020, 16:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează