INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN

Povestea senzațională a lui Junior Messias, eroul din Atletico - Milan » La 25 de ani era curier și demola clădiri: „Mi-a trecut prin cap tot ce am trăit”

Fostul curier, care în 2016 juca la amatori, Junior Messias o ține pe Milan în cursa calificării cu golul său cu capul, din deplasarea cu Atletico Madrid, scor 1-0. Brazilianul, debutant în Ligă la 30 de ani, a marcat la prima ocazie.
Fostul curier, care în 2016 juca la amatori, Junior Messias o ține pe Milan în cursa calificării cu golul său cu capul, din deplasarea cu Atletico Madrid, scor 1-0. Brazilianul, debutant în Ligă la 30 de ani, a marcat la prima ocazie.

Articol de - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 11:24 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 20:11

Junior Messias, fostul curier, care în 2016 juca la amatori, o ține pe AC Milan în cursa calificării cu golul său cu capul, din deplasarea cu Atletico Madrid, scor 1-0. Brazilianul, debutant în Ligă la 30 de ani, a marcat la prima ocazie.

Milan continuă să spere la „optimile” Ligii după ce și-a luat revanșa la Madrid în fața lui Atlético (1-0). Salvatorul „Diavolului” a fost un jucător venit de pe banca de rezerve, un ilustru necunoscut, care a marcat la chiar prima execuție la poartă în tricoul rossonero! 

Junior Messias i-a făcut cadou victoria trupei lui Pioli cu o lună înaintea Crăciunului, punctând la 22 de minute de la înlocuirea lui Krunici, din centrarea perfectă a lui Kessié.

„Ultimul meci ca titular?” » Ce scriu italienii despre Tătărușanu, după Atletico - AC Milan
AC Milan
„Ultimul meci ca titular?” » Ce scriu italienii despre Tătărușanu, după Atletico - AC Milan

Junior Messias, eroul lui Milan în Liga Campionilor

„Golul a picat când aveam nevoie. Veneam după o perioadă dificilă, cu două accidentări la rând. Era fundamental să învingem, suntem în viață și luptăm până la capăt. Mi-a venit să plâng după ce am înscris, mi-a trecut prin cap tot ce-am trăit. Emoție pură. 

M-am gândit la Dumnezeu, toată povestea mea este scrisă de El. Mulțumesc Milanului, este cel mai important moment al carierei mele. A fost un gest din instinct, am urmărit acțiunea și am finalizat calm și senin, cu capul. Când ești așa poți face lucruri mari”, a declarat brazilianul.

Junior Messias, emigrant în 2011

Atacantul cu nume predestinat a avut o ascensiune remarcabilă, în condițiile în care la vârsta de 25 de ani era curier și fotbalist amator la o echipă a comunității peruane, după ce emigrase în Italia în 2011. Participa la demolări de clădiri și căra frigidere și alte electrocasnice. 

A trecut pe la Casale, Chieri și Gozzani, până să debuteze în Serie B la 28 de ani, cu Crotone. Acolo l-a remarcat Milan, care l-a transferat sub formă de împrumut în ultimele zile de mercato din august, având opțiune de cumpărare. Până la meciul de la Madrid, Messias mai jucase în rosonero doar 49 de minute, în două partide din Serie A.

O poveste frunoasă, însă cred că este abia începutul ei. Junior are calități remarcabile, iar acest gol îi va da și mai multă încredere. Messias își va ajuta echipa și mai departe.

- Stefano Pioli, antrenor Milan

Nimic de reproșat lui Tătărușanu

La al nouălea meci din acest sezon la Milan, Tătărușanu a reușit al doilea clean sheet. Portarul român n-a fost pus la mare încercare de Atletico, dar a scos ce-a avut de apărat și a primit 6 în Gazzetta dello Sport: „Niciun risc în prima repriză, apoi a tremurat la ocazia lui Lemar, primul șut al adversarilor. De data asta nimic de reproșat. 

„Ultimul meci ca titular? Probabil că da, pentru că revenirea lui Maignan e aproape. În orice caz, a jucat foarte bine. A intervenit miraculos în fața lui De Paul și a fost atent pe centrări, în mai multe rânduri", a completat Tuttomercatoweb (nota 7).

VIDEO AC Milan, în sărbătoare după victoria de la Madrid

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Miza ascunsă a meciului Randers - CFR Cluj, din Conference League » Teoria conspirației din vestiarul campioanei

VIDEO Jurgen Klopp, luat tare la conferința lui Liverpool: „Trebuie să prezinți scuze unui întreg continent!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează