INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Povestea lui Salvador Cabanas, fotbalist dorit de Ferguson la United în 2010 » L-a iertat pe cel care l-a împușcat în cap: "Ceea ce nu-mi explic încă este ce făceam eu, un fotbalist profesionist, într-un club la 5 dimineața!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 18 septembrie 2016 10:35

25 ianuarie 2010, ora 5 a.m. Salvador Cabanas, internațional paraguayan (44 de selecții și 10 goluri), era împușcat în cap într-un bar din Mexic după o altercație cu membrul unui cunoscut cartel de droguri.

 A stat timp de o lună în spital, doctorii descriind recuperarea sa ca fiind una de-a dreptul fantastică. Medicii nu i-au scos glonțul, din cauza operației foarte riscante pe care ar fi presupus-o această intervenție.
Atacatorul a fost prins abia în 2011 și a negat că l-ar fi împușcat, dând vina pe bodyguardul său.

În martie 2010, Cabanas acuza o conspirație pentru ca el să nu poată participa la Mondialul din acel an.

Versiunea lui Cabanas despre atac

  • Paraguayanul spune că se afla într-un bar alături de iubita sa și de un prieten, a mers la toaletă, iar un bărbat a venit după el.
    -Ești Cabanas?
    -Da, eu sunt. Cu ce te pot ajuta?
    -Nu, nu mă poți ajuta deloc. Tu ne jefuiești pe noi mexicanii.
    -Nu e adevărat, am venit aici să câștig bani, asta e tot.
    -Nu, nu, asta e ultima ta zi.
    Cabanas povestește că bărbatul a scos o armă și i-a pus-o la tâmplă.
    -Urmează să mori, ai vreo ultimă dorință?
    -Nu o să mor. Tremuri. De ce tremuri?
    -Nu e adevărat, doar pare așa, urmează să mori și ai început să-ți imaginezi chestii.
  • Cabanas susține că discuția cu atacatorul a durat aproximativ 10 minute, până acesta a tras. De asemenea, fotbalistul mai susține că după ce a fost împușcat, a mers direct în Rai și a vorbit cu Dumnezeu, care l-a atins pe frunte, unde fusese rănit, și i-a spus că nu va muri, că va mai dura mult până se va întâmpla asta și că trebuie să se întoarcă pe pământ, să se bucure de viață și să-i ajute pe cei care au nevoie.

"Mulți mi-au întors spatele atunci. Am încercat să-i caut, dar când am văzut ce atitudine au, am renunțat" Cabanas pentru Marca

N-a mai reușit să revină niciodată la forma dinaintea atacului, evoluând doar la echipe din ligile inferioare din Paraguay.

Privind înapoi, Cabanas, 36 de ani, regretă viața extrasportivă și oferă un sfat: "Ceea ce nu-mi explic încă este ce făceam eu, un fotbalist profesionist, într-un club la 5 dimineața. Să nu uităm asta. Regret că am fost acolo. Le recomand tinerilor jucători să aibă grijă de ei, să încerce să stea cât mai mult cu familia".

La 6 ani de la acel moment, Cabanas spune că și-a iertat atacatorul: "Nu simt niciun fel de ranchiună față de cel care m-a împușcat în cap. L-am iertat. Dacă m-aș întâlni cu el, l-aș îmbrățișa. Nu aș avea niciun fel de problemă să o fac. Am trecut peste acel moment, acum mă bucur de această nouă viață alături de familia mea".

Cabanas are acum o școală de fotbal și vrea să-i ajute pe cei care visează să devină jucători: "Sper să fiu măcar la fel de bun tehnician pe cât eram ca fotbalist. Sunt fericit și îi ajut pe toți tinerii care vor dori să joace fotbal"

Dorit de Ferguson la United

Marca scrie că fotbalistul era dorit, în 2010, de Sir Alex Ferguson, după ce impresionase la Club America, în Mexic. Era vedeta echipei și cel mai bun marcator în Copa Libertadores doi ani consecutiv (2007, 2008). În 2007 își adjudecase alte două premii: Fotbalistul paraguayan al anului și Cel mai bun fotbalist sud-american al anului.

Oficialii de la formația sa de atunci îi promiseseră că-l vor lăsa să plece după Mondialul din 2010. 

Trădat de impresar

Cabanas nu îi menționează numele, dar vorbește despre problemele apărute după ce a fost atacat: "Încerc să-i ajut pe toți pentru că asta e misiunea mea acum pe pământ. D-asta sunt încă viu. Mi-au luat aproape tot ce aveam, inclusiv tricourile pe care le păstram ca amintire", spune Cabanas.

Cei la care se referă paraguayanul sunt fostul său impresar, Jose Maria Rodriguez, care a fost închis pentru că i-a furat 2 milioane de euro, fosta sa soție și fostul avocat al jucătorului.

sursa: marca.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
nope
nope  •  18 Septembrie 2016, 12:58

o poveste impresionanta

ortega
ortega  •  18 Septembrie 2016, 12:20

"Ceea ce nu-mi explic încă este ce făceam eu, un fotbalist profesionist, într-un club la 5 dimineața!" ... Îl copiai pe Tamaș ...

marian0904
marian0904  •  18 Septembrie 2016, 12:05

Un om-sfant sau sfant-om(!?).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează