INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT PELÉ

Povestea tricoului norocos al lui Pelé » Cum a depășit „Perla neagră” cel mai greu moment al carierei

Chinuit de suferința pricinuită de cancer și mai mult prin spitale în ultimul an, Pelé a murit astăzi, la vârsta de 82 de ani. +31   FOTO
Chinuit de suferința pricinuită de cancer și mai mult prin spitale în ultimul an, Pelé a murit astăzi, la vârsta de 82 de ani.

Articol de GSP - Publicat joi, 29 decembrie 2022 21:30 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 22:12

Chinuit de suferința pricinuită de cancer și mai mult prin spitale în ultimul an, Pelé a murit astăzi, la vârsta de 82 de ani.

Pele, cel mai mare fotbalist brazilian al tuturor timpurilor, lasă un gol imens în sufletele fanilor fotbalului. Poveștile „Perlei negre” sunt unice și infinite. Una dintre ele dezvăluie modul în care marele Pele a depășit un moment de cumpănă al carierei.

Pele, secretele „Perlei negre” » 7 povești colosale ale regretatei legendei braziliene: crize de plâns, cum și-a ales numele și de ce dribla incredibil pe spații mici
TRAGEDIE
Pele, secretele „Perlei negre” » 7 povești colosale ale regretatei legendei braziliene: crize de plâns, cum și-a ales numele și de ce dribla incredibil pe spații mici

Tricoul norocos al lui Pele

În ciuda numeroaselor goluri înscrise și ale prestațiilor sale impecabile, Pele a avut, la rândul său, perioade mai puțin bune în carieră. Una dintre ele a fost la mijlocul anilor '60, perioadă în care nu își regăsea deloc forma.

Pe atunci se afla la Santos, evoluase extraordinar timp de nouă sezoane și era o vedetă în plină ascensiune.

Însă nu și în acel moment: evoluțiile erau tot mai modeste, iar fanii, staff-ul și conducerea clubului începeau să se îngrijoreze că cel mai bun jucător al lor o va lua pe o spirală descendentă ca evoluții.

În 1966 marcase doar 15 goluri în 19 partide disputate în toate competițiile, după ce anul precedent bifase 64 de goluri în 48 de meciuri. Erau cele mai slabe performanțe ale lui Pele!

Pele a angajat un detectiv

Chiar înainte de a-și pierde din formă, Pele făcuse un gest care la momentul respectiv i se păruse complet banal. După un meci bun, în pragul euforiei, i-a oferit tricoul său de joc unui fan din tribună.

Mai târziu, încercând să își dea seama de ce nu mai joacă bine, a ajuns la o concluzie superstițioasă: de vină e faptul că și-a dat tricoul său norocos, iar fără el îi era teamă că nu va mai reveni la forma sa.

A rămas fixat pe ideea asta, așa că a angajat un detectiv care să ia urma microbistului din tribună pentru a-i înapoia tricoul. Căutarea a durat mult, însă în cele din urmă a fost descoperit suporterul, iar acesta a fost de acord să îi înapoieze cadoul.

+27 FOTO

Imediat ce i-a revenit în posesie tricoul de joc în care se simțea cel mai bine, Pele a început să facă din nou istorie, forma lui i-a revenit, golurile au reînceput să curgă în porțile portarilor adversari, iar în timp brazilianul a devenit un veritabil erou național.

Fie că a fost vorba de un tricou norocos, fie că a totul a fost o superstiție în mintea sa, Pele nu s-a mai despărțit mult timp de echipamentul său preferat de joc.

Cifrele lui Pelé

  • 1.283 de goluri în 1.366 de jocuri la cluburi și națională, inclusiv amicale, are Pelé, performanță de Guinness World Record;
  • 655 de goluri în 700 de meciuri la cluburi are brazilianul. A marcat de 77 de ori în 92 de partide pentru Seleção;
  • 643 de goluri a marcat Pelé în 659 de meciuri jucate la Santos; înaintea de a pleca la Cosmos New York;
  • 3 titluri de campion mondial (1958, 1962 și 1970) a cucerit "O Rei" în cei 21 de ani de carieră;
  • 30 de trofee a câștigat Pelé: cu Santos (25), New York Cosmos (2) și naționala Braziliei (3);
  • 19 noiembrie 1969 a fost data în care marele Pelé a marcat golul 1.000 al carierei, în meciul 909.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează