INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Povestea unui erou modern cu jambiere și ghete cu filet » A fost paralizat mai multe luni, a fost în comă, acum joacă în Serie A

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2016 11:07

Fabio Pisacane a bifat 80 de minute pentru Cagliari în Serie A, în victoria 3-0 de pe Stadio Sant'Elia contra Atalantei Bergamo. 80 de minute egale cu un vis devenit realitate.

"M-am trezit într-o dimineață fără să-mi pot mișca brațul. Am descoperit că sufăr de o maladie rară ce atacă sistemul nervos și timp de mai multe luni am fost paralizat. Pentru un timp am fost și în comă, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să-mi revin și să-mi îndeplinesc visul", a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Fabio Pisacane meciul de duminică.

Emoționanta poveste a napolitanului născut în Cartierul Spaniol de lângă Vezuviu începe în 2001, la vârsta de numai 15 ani, când a fost diagnosticat cu sindromul Guillain Barre.

  • Boala neurologică extrem de rară produce leziuni la nivelul mușchilor determinând atonia acestora, dispariția reflexelor și pierdererea capacitații de a distinge stimuli tactili, termici și dureroși.

Într-o amplă postare distribuită pe instagram, fundașul crescut de Genoa transmite un mesaj de mulțumire celor care i-au fost alături în perioada dificilă

"Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să-mi îndeplinesc visul. Familiei, medicilor și tuturor celor care mi-au fost alături. Le voi fi dator toată viața pentru ce au facut pentru mine. Soției îi mulțumesc pentru toți cei 11 ani în care m-a suportat iar clubului Cagliari îi sunt recunoscător pentru că a crezut în mine. Țin să împart cu voi acest moment magic"

Ajuns la 30 de ani, Fabio Pisacane are șansa să-și trăiasca o tinerețe târzie în defensiva clubului din Sardinia pentru care este o piesă din ce în ce mai importantă.

surse: gianlucadimarzio.com, sportavellino.it, napolitoday.it

(George Vintilă) 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează