INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII / SEMIFINALE ALGERIA - NIGERIA 2-1

Algeria - Nigeria 2-1 // Prăpăd în Franța, după semifinalele Cupei Africii! O femeie decedată și 249 de arestați

FOTO: Reuters // Algeria - Nigeria, Cupa Africii
FOTO: Reuters // Algeria - Nigeria, Cupa Africii

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2019 19:18

Algerienii vor juca finala de vineri, cu Senegal, la Cupa Națiunilor Africii, dar succesul lor a declanșat nebunia în Franța, după ce au eliminat Nigeria în semifinale (2-1).

Algeria face un turneu surprinzător de bun și, cu puțin noroc, se califică în finală după 29 de ani. În „sferturi”, a trecut de Côte d'Ivoire la penaltyuri (4-3), iar în semifinale a învins Nigeria cu un gol marcat de Mahrez din lovitură liberă în minutul 90+5.

O femeie omorâtă

Cu Djamel Belmadi selecționer, speră să repete performanța din 1990, unicul lor triumf la Cupa Africii (1-0 cu Nigeria în ultimul act). Și totuși, exploziile de bucurie ale algerienilor sperie Franța. După fiecare victorie, au ieșit în stradă în principalele orașe ale Hexagonului, bătându-se cu poliția și făcând prăpăd. O femeie a fost omorâtă la Montpellier de un fan magrebian beat de fericire care a pierdut controlul volanului.

Conflict cu politicianul

Înaintea semifinalei, un politician francez, Julien Odoul, a lansat un mesaj provocator pe Twitter: „Pentru a evita mareea drapelelor algeriene, pentru a împiedica violențele, sper să câștige echipa adversă. Susțineți Nigeria!”.

După succes, Mahrez i-a replicat: „Această lovitură liberă era pentru tine. Fotbalul învinge ura”. Odoul nu i-a rămas dator: „Lovitura liberă a fost remarcabilă, la fel cum devastările «suporterilor» voștri sunt insuportabile. Fiți la fel de performant și când le denunțați și faceți un apel la calm”.

249 de arestați

Cu o seară înainte, 249 de francezi de origine algeriană fuseseră arestați după incidentele de la Marseille, Paris și Lyon.

„Le spun algerienilor că nu sunt politician, nici vrăjitor, nu fac miracole, dar le promit că ne vom bate pentru victorie așa cum am făcut-o și până acum”
Djamel Belmadi, selecționer Algeria

VEZI ȘI:

VIDEO // Ștefan Radu a fost primit cu aplauze la primul antrenament al lui Lazio, după ce s-a împăcat cu cei din conducere

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  15 Iulie 2019, 21:03

Franta africana

Vezi toate comentariile (1)
Comentează