INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Depășește Liverpool „complexul”, ce va alege Postecoglou, „livrează” Rice din nou? » 6 aspecte de urmărit în etapa 25 din Premier League

6 aspecte de urmărit în etapa 25 din Premier League
6 aspecte de urmărit în etapa 25 din Premier League

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 00:02 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 00:08

Lupta la titlu s-a întețit, clasamentul la retrogradare este strâns, Manchester United nu renunță la locurile de Champions League. Spectacolul din Premier League continuă cu etapa 25.

  • Întoarcem campionatul Angliei pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro. Duminică, 18 februarie, ora 13:00.

Runda va începe sâmbătă, zi în care vor juca cele 3 candidate la titlu, programează alte două partide duminică și va avea epilogul luni seara, duelul dintre Everton și Crystal Palace.

Liverpool și Arsenal au deplasări complicate, Manchester City primește vizita lui Chelsea, formație pe care nu a reușit să o învingă în tur. Ce ne așteaptă de această dată? În continuare, 6 aspecte de urmărit în etapa 25 din Premier League.

1. Câștigă Liverpool în premieră în casa lui Brentford?

De când au promovat în Premier League, „albinele” sunt neînvinse pe teren propriu în fața lui Liverpool. În sezonul 2021/2022 am avut parte de un spectaculos 3-3, iar în proxima stagiune Brentford a câștigat cu 3-1.

Își vor lua „cormoranii” revanșa? Pe de-o parte, parcursul lui Brentford acasă în acest sezon nu este de speriat. „Albinele” au pierdut 3 dintre ultimele 5 partide disputate pe propriul stadion și au încasat un total de 23 de goluri în 12 partide.

Pe de altă parte, Liverpool nu vine în cel mai bun moment. „Cormoranii” vor fi în continuare fără oameni de bază precum Alisson, Dominik Szoboszlai și Trent Alexander-Arnold, care acuză din nou probleme la genunchi.

Fără Salah, Szoboszlai, Konate, Alisson și Joe Gomez, ultimii 2 răciți, Liverpool a trăit periculos meciul cu Burnley din etapa precedentă. „Roșiii” au câștigat cu 3-1, însă oaspeții au ratat ocazii mari la 2-1.

Vestea bună pentru Jurgen Klopp este că o parte dintre absenții recenți vor fi apți de joc sâmbătă, cu Brentford. Gomez a revenit la antrenamente, suspendarea lui Konate a expirat, fundașul dreapta Conor Bradley va reveni pe foaia de joc, iar golgheterul Mohamed Salah a reluat antrenamentele de grup, având șanse să apară în lot. Suficient pentru o primă victorie a lui Liverpool pe Brentford Community Stadium?

Depășește Liverpool „complexul”, ce va alege Postecoglou, „livrează” Rice din nou? » 6 aspecte de urmărit în etapa 25 din Premier League
Conor Bradley a impresionat în acest sezon și este de așteptat să reapară pe foaia de joc cu Brentford // foto: Guliver/gettyimages

2. Cum va juca Tottenham fără Porro și Udogie?

Sâmbătă, cu Wolves, Ange Postecoglou nu-i va avea la dispoziție pe fundașii laterali titulari din acest sezon, Pedro Porro și Destiny Udogie.

În lipsa celor 2, antrenorul australian are două variante: să schimbe sistemul într-un 3-5-2, modul care i-ar oferi șansa titularizării lui Radu Drăgușin, sau să păstreze obișnuitul 4-2-3-1 și să facă înlocuiri post pe post.

Costel Pantilimon, la ediția 3 de Premier GSP. Analizăm meciurile etapei 25 și derby-ul Manchester City - Chelsea
PREMIER GSP
Costel Pantilimon, la ediția 3 de Premier GSP. Analizăm meciurile etapei 25 și derby-ul Manchester City - Chelsea

În cel de-al doilea scenariu, Emerson Royal ar urma să-i ia locul lui Porro, iar Ben Davies să intre în banda stângă. În centrul apărării, Cristian Romero și Micky van de Ven, stoperii titulari ai lui Spurs.

La conferința de presă, Postecoglou a sugerat că va merge pe a doua variantă: „Fiecare jucător vine cu abilitățile sale proprii. Structura nu se va schimba, felul în care ne așezăm nu se va schimba, dar jucători diferiți aduc atribute diferite”.

Depășește Liverpool „complexul”, ce va alege Postecoglou, „livrează” Rice din nou? » 6 aspecte de urmărit în etapa 25 din Premier League
Radu Drăgușin nu a fost până acum titular pentru Tottenham

3. Cunha iese, Hwang intră

Rămânem la Tottenham - Wolves pentru a consemna o altă absență importantă, a atacantului brazilian Matheus Cunha, de la Wolves. Cunha a suferit o accidentare „semnificativă” la coapsă, așa cum a descris-o antrenorul Gary O'Neil, și va fi indisponibil pentru o perioadă.

Este o lovitură grea pentru Wolves, având în vedere nivelul brazilianului în acest sezon. Cunha a înscris 9 goluri și a pasat la 6 reușite, un total de 15 contribuții decisive.

Cum Wolves a înscris 37 de goluri în acest sezon, înseamnă că Matheus și-a pus amprenta pe 40,5% dintre reușitele „lupilor”, un procentaj uriaș.

Dacă pe Cunha l-a pierdut, Gary O'Neil are și un motiv de bucurie. Sud-coreeanul Hwang Hee-Chan, golgheterul echipei, cu 10 goluri în 20 de partide de campionat, a revenit după participarea la Cupa Asiei și ar putea intra ca titular contra lui Tottenham. Suficient pentru ca Wolves să plece cu punct sau puncte din Londra?

4. Se va folosi Arsenal din nou de fazele fixe?

În două dintre cele 4 meciuri de campionat din acest an, la 5-0 cu Crystal Palace și 6-0 cu West Ham, Arsenal a deschis scorul din faze fixe, în urma unor cornere executate de noul responsabil cu astfel de momente statice, Declan Rice. În ambele cazuri, golurile venite devreme i-au descătușat pe elevii lui Arteta.

Fără îndoială, fazele fixe au fost esențiale și în pregătirea meciului de sâmbătă cu Burnley, mai ales că nou-promovata este vulerabilă la acest aspect, echipa cu al doilea cel mai mare număr de goluri primite din astfel de momente de joc, 12.

Să fie o fază fixă cheia deblocării acestui meci? Pare că avem toate premisele pentru un astfel de scenariu.

5. O va pune Luton la grea încercare și pe Manchester United?

Luton - Manchester United, duminică, ora 18:30, nu se anunță a fi o deplasare facilă pentru „diavolii roșii”, deși echipa antrenată de Rob Edwards se află în partea de jos a clasamentului, la doar un punct peste pozițiile retrogradabile.

Pe teren propriu, Luton le-a învins pe Brighton, Newcastle și Crystal Palace și a fost o „nucă tare” pentru toate echipele din „Big Six”. Chelsea, Manchester City, Arsenal și Tottenham au câștigat toate la un singur gol diferență, în vreme ce Liverpool a fost ținută în șah, 1-1.

Cu 3 victorii la rând în campionat, Manchester United trebuie să ia în serios această deplasare, pentru că celor de la Luton le surâd duelurile contra echipelor cu pretenții, în care se apără jos și lovesc pe contraatac.

9 goluria înscris Elijah Adebayo în acest sezon. El este principalul marcator al lui Luton

6. Repetă Brighton „isprava”?

Ultima vizită a lui Brighton pe terenul unei nou-promovate le provoacă amintiri dureroase „pescărușilor”. Pe 30 ianuarie, formația lui Roberto De Zerbi era zdrobită de Luton, 0-4, iar duelul de duminică cu ultima clasată, Sheffield United, se anunță a fi la rândul lui complicat.

Sheffield părea condamnată la retrogradare, dar rezultatul de etapa precedentă, 3-1 cu Luton, îi dă speranțe că poate ieși din zona „roșie”. Elevii lui Chris Wilder vor încerca să consolideze acel succes cu o evoluție solidă împotriva lui Brighton, o echipă care nu se simte bine când întâlnește adversari precum Sheffield, care se apără jos și aglomerat.

Drept dovadă, Brighton a câștigat numai două partide dintre cele 10 în care a avut minimum 65% posesie în acest sezon. Pe Bramall Lane ne așteaptă un meci similar, astfel că un rezultat pozitiv pentru Sheffield nu ar trebui să surprindă foarte tare. 

Mai multe știri din Premier League:

Roy Hodgson a leșinat la antrenament! Transportat de urgență la spital
ANGLIA
Roy Hodgson a leșinat la antrenament! Transportat de urgență la spital
Încă o accidentare în apărarea lui Tottenham » Improvizația care îl poate aduce pe Drăgușin titular: revine „Bolt” pe postul din Germania?
Tottenham
Încă o accidentare în apărarea lui Tottenham » Improvizația care îl poate aduce pe Drăgușin titular: revine „Bolt” pe postul din Germania?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  17 Februarie 2024, 11:50

Bun articol !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează