INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Guardiola sau Arteta, cine va fi îngenuncheat de accidentări? » 5 aspecte de urmărit în etapa 30 din Premier League

Duminică, Mikel Arteta versus Pep Guardiola, Arsenal versus Manchester City // foto: Guliver/gettyimages
Duminică, Mikel Arteta versus Pep Guardiola, Arsenal versus Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 10:33 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 10:39

Pauza pentru meciurile echipelor naționale s-a încheiat, spectacolul din Premier League revine. În acest weekend sunt programate meciurile etapei 30, epilogul fiind derby-ul dintre Manchester City și Arsenal, duel la vârful clasamentului.

Etapa 30 din Premier League pornește la drum cu primele 3 clasate despărțite de numai 1 punct. Arsenal este lider, la egalitate de puncte dar golaveraj superior față de Liverpool, Manchester City este a treia, 63 de puncte, unul sub cele două formații de deasupra.

În continuare, 5 aspecte de urmărit în runda de Premier League din acest weekend.

1. Manchester City - Arsenal. Unde vor durea accidentările mai tare?

Duminică seara, 18:30, liderul campionatului, Arsenal, merge pe Etihad pentru un derby cu locul 3, Manchester City, un duel de 5 stele.

Arsenal a câștigat în tur, 1-0, s-a impus și în Supercupa de vara trecută la loviturile de departajare, dar ce a trăit în ultimii ani pe Etihad este de coșmar. „Tunarii” nu au mai câștigat în casa lui City de mai bine de 9 ani, din ianuarie 2015, când se impuneau cu 2-0. De atunci, 9 meciuri la rând din care „cetățenii” au ieșit neșifonați din duelurile cu Arsenal, 8 victorii consecutive pentru aceștia!

Arsenal nu merge în cel mai bun moment pe Etihad. Nu din rațiuni sportive, pentru că forma „tunarilor” este deosebită, ci din cauza problemelor de efectiv.

Trei oameni de bază, titulari incontestabili, sunt incerți: stoperul Gabriel Magalhaes, extremele Gabriel Martinelli și Bukayo Saka. Totul depinde de cum va decurge ziua de sâmbătă, dacă aceștia se vor antrena cu restul echipei și dacă vor întâmpina probleme în procesul de pregătire.

Arteta nu este singurul cu bătăi de cap înaintea derby-ului. Pep Guardiola are 2 titulari indisponibili, fundașul dreapta Kyle Walker și stoperul John Stones. În schimb, antrenorul lui City a primit și câteva vești bune: Ederson, Kevin De Bruyne și Jack Grealish s-au refăcut și sunt apți de joc pentru confruntarea cu Arsenal.

Întrebarea este care dintre părți va fi mai afectată de accidentări?

2. Cum va reacționa Nottingham?

Pe 16 martie, Nottingham remiza cu contracandidata la evitarea retrogradării, Luton Town, 1-1. Două zile mai târziu, „pădurarii” au aflat că liga engleză le-a tăiat 4 puncte ca urmare a încălcării fair-play-ului financiar, hotărâre care i-a coborât pe locul 18, direct retrogradabil, atacată între timp cu recurs.

Cu retrogradarea un pericol real, este interesant de urmărit cum se vor comporta elevii lui Nuno Espirito Santo la proxima partidă, sâmbătă, cu Crystal Palace.

Pantilimon a jucat la 4 echipe din Anglia, dar una i-a rămas la suflet: „Familia e stabilită acolo. Orașul e «british», chiar OK”
PREMIER LEAGUE
Pantilimon a jucat la 4 echipe din Anglia, dar una i-a rămas la suflet: „Familia e stabilită acolo. Orașul e «british», chiar OK”

Londonezii nu s-au descurcat grozav pe teren advers în acest sezon, n-au mai câștigat „afară” din noiembrie 2023, serie pe care Nottingham va căuta să o prelungească.

Luton are o deplasare complicată în această etapă, la Tottenham, astfel că orice punct obținut de Nottingham ar putea reprezenta o gură de oxigen.

3. Lovește din nou Rodrigo Muniz?

„Liniștit” în prima parte a sezonului, Rodrigo Muniz, atacantul în vârstă de 22 de ani al celor de la Fulham, a înscris 7 goluri în ultimele 7 etape, marcând în toate partidele exceptând duelurile cu Wolves (1-2) și Manchester United (2-1).

Pentru Fulham urmează o deplasare la Sheffield, cu ultima clasată, duel în care formația lui Marco Silva are o singură variantă: victoria.

Guardiola sau Arteta, cine va fi îngenuncheat de accidentări? » 5 aspecte de urmărit în etapa 30 din Premier League
Cu Tottenham, în ultima etapă, Rodrigo Muniz a înscris chiar de lângă Radu Drăgușin // foto: Guliver/gettyimages

Fulham va avea în față cea mai fragilă defensive din campionat, cu 74 de goluri primite în 28 de meciuri, prilej ideal pentru ca Rodrigo Muniz să-și prelungească seria de partide cu gol înscris și pentru ca londonezii să ajungă, în fine, cu golaverajul pe plus. Momentan, Fulham e la -1, 43 de goluri înscrise, 44 primite.

4. Mușcă „lupii” și de această dată?

Sâmbătă, ora 19:30, Aston Villa primește vizita celor de la Wolves, un adversar extrem de incomod pentru formația din Birmingham.

Villa nu s-a mai impus în „directele” contra „lupilor” de peste 3 ani, din decembrie 2020. De atunci, 3 victorii pentru Wolves și 3 rezultate de egalitate, inclusiv în turul actualului sezon de campionat.

Pentru o bună parte din acest sezon, Villa Park a fost o adevărată fortăreață. În ultima vreme, nu prea a mai fost cazul.

Formația lui Unai Emery a câștigat doar două dintre ultimele 6 partide de campionat acasă, primind măcar un gol în fiecare dintre aceste meciuri.

Indubitabil, zidul construit de Unai Emery are fisuri importante. Vor reuși „lupii” să profite de ele și să ajungă la 7 partide consecutive fără înfrângere contra lui Villa?

5. Care Manchester United va apărea sâmbătă?

În cel mai recent meci oficial, în sferturile Cupei Angliei, Manchester United a învins-o pe Liverpool, 4-3 după 120 de minute de joc.

Așteptările „diavolilor” sunt de a construi pe acea victorie cu 3 puncte în deplasarea cu Brentford, însă inconstanța din acest sezon seamănă îngrijorare printre suporterii echipei.

Un alt motiv de îngrijorare îl reprezintă amintirea ultimului meci direct de pe Brentford Community Stadium, în august 2022, câștigat de gazde cu 4-0.

Dintre titularii de atunci, este de așteptat ca numai 3 să joace din primul minut sâmbătă, Marcus Rashford, Diogo Dalot și Bruno Fernandes. David de Gea, Fred, Jadon Sancho și Cristiano Ronaldo nu mai sunt la club, Harry Maguire și Lisandro Martinez sunt incerți, în cazul celui din urmă fiind șanse bune să apară pe foaia de joc, Luke Shaw este accidentat, în vreme ce Christian Eriksen va fi, cel mai probabil, pe banca de rezerve.

Ce față va afișa Manchester United de această dată?

  • „11” probabil: Onana - Wan-Bissaka, Lindelof, Varane, Dalot - Mainoo, McTominay - Garnacho, B. Fernandes, Rashford - Hojlund

VIDEO Premier GSP » Manchester City are fan club în România: „Suntem 102 membri”

Mai multe știri din Premier League:

Fiasco cu transferul de 62 de milioane de euro: după 32 de minute jucate, e GATA!
PREMIER LEAGUE
Fiasco cu transferul de 62 de milioane de euro: după 32 de minute jucate, e GATA!
„Experiență unică în lume!” » Noul sector al stadionului inaugurat în 1896 arată fabulos: piscină, priveliște către râu și restaurante de lux
PROIECT
„Experiență unică în lume!” » Noul sector al stadionului inaugurat în 1896 arată fabulos: piscină, priveliște către râu și restaurante de lux

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează