INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Cine vine cu golurile la United, reclădește Unai Emery „fortăreața”, se scutură Manchester City? » 5 aspecte de urmărit în etapa 26 din Premier League

5 aspecte de urmărit în etapa 26 din Premier League // foto: Guliver/gettyimages
5 aspecte de urmărit în etapa 26 din Premier League // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 22:48 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 23:35

Liverpool - Luton 4-1 a deschis etapa 26 din Premier League. Manchester City se deplasează la Bournemouth, în vreme ce Arsenal va primi vizita celor de la Newcastle. Ce ne așteaptă în acest weekend din elita Angliei?

În weekendul în care pe Wembley este programată finala Cupei Ligii, Chelsea - Liverpool, în Anglia se desfășoară etapa 26 de campionat. Liverpool și Luton au deschis-o devreme, miercuri, alte 8 partide fiind programate sâmbătă, duminică și luni.

În continuare, GSP.ro vă propune 5 aspecte de urmărit în această etapă.

1. Reclădește Unai Emery „fortăreața” Villa Park?

Pentru o bună parte din acest sezon, Aston Villa a fost imbatabilă pe teren propriu, cu 8 victorii la rând, inclusiv împotriva lui Manchester City și Arsenal.

Recent, „fortăreața” clădită de Unai Emery a început să se destrame. Dintre ultimele 5 meciuri acasă, Aston Villa a câștigat doar unul, la limită, contra nou-promovatei Burnley. Ultimele 3 partide au consemnat înfrângeri, cu Newcastle și Manchester United în campionat, cu Chelsea în Cupa Angliei.

Urmează partida cu Nottingham Forest, locul 16, formație situată la numai 4 puncte de zona retrogradării. Prilejul ideal pentru ca Villa să reia seria rezultatelor pozitive acasă?

24 de goluria încasat Nottingham Forest în deplasare, o medie de două goluri primite pe meci

2. Cine vine cu golurile la Manchester United?

Rasmus Hojlund, cel mai în formă jucători al „diavolilor roșii”, autor a 7 goluri în ultimele lui 6 apariții, nu va juca sâmbătă, cu Fulham, fiind scos din circuit de o accidentare. „Va sta două, până la trei săptămâni. Nu e o accidentare gravă, dar are de așteptat atât”, a dezvăluit vineri antrenorul Erik ten Hag.

În 2024, Hojlund a creat 9 dintre cele 19 goluri ale echipei - de 7 ori a înscris, de două ori a pasat decisiv -, un procentaj de 47% al contribuțiilor decisive. În absența lui, cine va suplini golurile? Brusc, responsabilitatea și presiunea de pe umerii extremelor Marcus Rashford și Alejandro Garnacho crește.

Cine vine cu golurile la United, reclădește Unai Emery „fortăreața”, se scutură Manchester City? » 5 aspecte de urmărit în etapa 26 din Premier League
Rasmus Hojlund // Foto: Imago

3. Cum vor arăta „vulturii” cu Glasner?

Joi, Oliver Glasner, noul antrenor al lui Crystal Palace, a condus pentru prima dată un antrenament al „vulturilor”. Sâmbătă, londonezii primesc vizita penultimei clasate, Burnley. Cât de mult și-a lăsat amprenta austriacul asupra noilor lui elevi în numai două zile rămâne de văzut.

La conferința de presă, fostul A1 de la Eintracht Frankfurt și Wolfsburg a temperat așteptările: „Nu sunt magician, nu sunt David Copperfield! Avem, ca staff, un obiectiv pe termen scurt, iar acesta este să cunoaștem jucătorii și să implementam fotbalul pe care dorim să-l jucăm, să vedem cum putem deveni mai buni”.

Crystal Palace a câștigat doar 3 meciuri din octombrie încoace. Una dintre victorii a venit chiar cu Burnley, în tur, 2-0 pe terenul nou-promovatei.

Pep Guardiola și-a dezvăluit următorul pas al carierei: „Acolo mi-ar plăcea să antrenez, dar nu știu cine m-ar vrea”
MANCHESTER CITY
Pep Guardiola și-a dezvăluit următorul pas al carierei: „Acolo mi-ar plăcea să antrenez, dar nu știu cine m-ar vrea”

4. Rămân „cetățenii” în urmă și de această dată?

Manchester City a câștigat 4 dintre ultimele 6 meciuri de campionat „afară”, însă în toate a fost la un moment dat condusă, fie cu 0-1 (de Aston Villa, Luton, Everton și Brentford), ori cu 1-2 (Chelsea și Newcastle).

În etapa 26, campioana en-titre merge la Bournemouth, pe Vitality Stadium, teren unde a câștigat toate cele 6 partide disputate după promovarea „cireșelor” în Premier League.

Istoricul confruntărilor directe și forma de moment sugerează că Manchester City va fi în control pe toată durata partidei. Având în vedere că Liverpool s-a distanțat, „cetățenii” nu-și permit pași greșiți.

5. Intră Wolves în premieră în TOP 10?

Până în acest punct al sezonului, în primele 25 de etape, Wolverhampton nu a ocupat niciodată un loc în prima jumătate a clasamentului. „Lupii” au fost aproape după victoria de pe „Stamford Bridge” din runda 23, dar s-au oprit pe locul 10.

De această dată, programul le surâde. Echipa lui Gary O'Neil a început etapa pe locul 11, dar o pot încheia pe 8, având în vedere că:

  • Duminică o înfruntă pe Sheffield United, ultima clasată, echipă aflată în degringoladă;
  • Meciul lui Chelsea (locul 10) din această etapă a fost amânat;
  • West Ham (locul 9) va juca luni, acasă, cu Brentford;
  • Newcastle (locul 8) merge pe Emirates pentru duelul de sâmbătă cu Arsenal.

Vor profita „lupii” de acest context?

VIDEO. Costel Pantilimon, la Premier GSP: „Mi-e greu să o vad campioană pe Arsenal”

Mai multe știri din Premier League:

Fostul fotbalist din Premier League, condamnat la închisoare pe viață după ce a recunoscut în direct ce a cumpărat cu sute de mii de euro!
CONDAMNARE
Fostul fotbalist din Premier League, condamnat la închisoare pe viață după ce a recunoscut în direct ce a cumpărat cu sute de mii de euro!
Obsesia Chelsea: a transferat 11 oameni de la o rivală din Premier League în ultimele 17 luni!
ANGLIA
Obsesia Chelsea: a transferat 11 oameni de la o rivală din Premier League în ultimele 17 luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
eugbor61
eugbor61  •  24 Februarie 2024, 11:07

Bravo domnilor! Avancronica Premier League este binevenita! Poate extindeti si la alte ligi, chiar la Super(mama)liga noastra! Va urmaresc cu placere! Mult succes in continuare!

eugbor61
eugbor61  •  24 Februarie 2024, 10:35

Bravo, domnilor! Foarte bune avanpremierele pe care le realizati! Poate extindeti si la campionatul intern si eventual, campionatele puternice din Europa. Va doresc succes si va urmaresc in continuare! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează